Samsung uz pomoć kvantnih računara istražuje oblast baterija

Čak i najmanje poboljšanje tehnologije baterija moglo bi vam pomoći da odlučite koje uređaje kupujete, a Samsung se nada da će im kvantno računanje dati prednost. Tehnološka firma i istraživači Imperial College London koriste Honeywell System Model H1 za istraživanje razvoja baterija. Idealno bi bilo da se platforma pozabavi složenim algoritmima koji bi mogli biti zastrašujući za konvencionalne računare.

PCPress.rs Image

I najmanji napredak, veliki je napredak

Prvi eksperiment je koristio sistemski model H1 za simulaciju dinamike interaktivnog spinovog modela ili matematike koja je uključena u proučavanje magnetizma. Tim je iskoristio do 100 moćnijih kapija sa dva kubita tj. kvantne operacije kojima se rukuje između dva kubita, da bi dao rezultate koji su bili vrlo precizni i u skladu sa očekivanjima.

Biće mnogo više posla pre nego što Samsung i partneri upotrebe kvantno računanje za poboljšanje baterija na praktičan način. Poput BMW-a i drugih koji testiraju kvantno računanje, i ovo je vrlo rani nalet koji možda neće zaživeti. Međutim, postoji potencijalno velika isplata. Ako bi Samsung mogao da reši izazove koji su omeli ostale proizvođače baterija, mogao bi da proizvede dugotrajnije pametne telefone, tablete i druge uređaje kojima rivali nisu mogli da se takmiče.

Pročitajte i:  6.4 milijardi dolara za Samsung i fabriku čipova u Teksasu

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: