BIZIT 23

Samsung: Za pet godina sav hardver spreman za IOT

U svom govoru na otvaranju sajma CES 2015, B. K. Jun, predsednik i generalni direktor kompanije Samsung Electronics, rekao je da je potrebna bolja međuindustrijska saradnja kako bi se otvorile nove mogućnosti za Internet stvari (Internet of Things).

CEO BKYOON@Keynote (4)

 „Internet stvari poseduju potencijal da transformišu društvo, ekonomiju i način na koji živimo“, naglasio je Jun.

„Naš zadatak je da zajedno, kao industrija, i u različitim sektorima, sarađujemo kako bismo omogućili da IoT zaživi . U Internetu stvari ne radi se o ’stvarima’, već o ljudima. Svaka osoba se nalazi u centru sopstvenog tehnološkog univerzuma, a univerzum IoT-a će se stalno prilagođavati i menjati oblik kako se ljudi budu kretali kroz svoj svet.“

Kao deo Samsungove rešenosti da realizuje IoT eru,  Jun je najavio raspored po kom će Samsungova tehnologija biti osposobljena za IoT.

Do 2017. godine, svi Samsungovi televizori biće IoT uređaji, a za pet godina sav Samsungov hardver će biti spreman za IoT, što će dodatno ubrzati ekspanziju IoT uređaja na tržištu.

Pročitajte i:  Samsung Galaxy Tab S9 postavlja nov standard i nudi vrhunsko Galaxy iskustvo na tabletu

Takođe je naglasio značaj programera u građenju IoT-a i najavio da će Samsung uložiti više od 100 miliona dolara u svoju programersku zajednicu tokom 2015.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,