ePlaneta

SanDisk najavio najbržu SDHC karticu od 32 GB, pogodnu za HD video

sandisk-32gb-cardSanDisk, poznati proizvođač uređaja zasnovanih na fleš memoriji, najavio je novu SDHC karticu kapaciteta 32 GB za koju tvrdi da će biti najbrža na svetu.
SanDisk Extreme SDHC spada u klasu 10 SDHC kartica, što je trenutno “najjači” standard – da bi ušle u ovu klasu, kartice moraju da imaju brzinu prenosa podataka od najmanje 10 MB/s. Međutim, nova SanDisk-ova kartica nadaleko će pravazići ove karakterisitike: njena brzina će biti 30 MB/s, i za čitanje i za upis. Ova brzina je dovoljna za snimanje videa punog HD formata (1920×1080 tačaka) u realnom vremenu, bez pomoćnog hardvera, a kapacitet od 32 GB je dovoljan za 160 minuta materijala.
U SanDisk-u smatraju da će ova kartica privući vlasnike fotoapatata koji mogu da snimaju HD video, pre svega onih koji imaju DSLR aparate, jer osim HD videa, ovaj kapacitet i brzina omogućavaju velike brzine snimanja u rafalnom režimu i veliki broj slika u sirovom formatu.
SanDisk najavljuje da će se ove kartice pojaviti u prodaji u avgustu, kada će takođe biti u ponudi i nove unapređene verzije kartica serije Extreme kapciteta 4, 8 i 16 GB – ove kartice će biti “prebačene” u klasu 10 (aktuelni modeli pripadaju klasi 6).
Neki analitičari pokazuju blagu nevericu prema ovoj najavi – ne toliko u pogledu najavljenih performansi, već u odnosu na to da će se pojaviti u prodaji u avgustu. Oni smatraju da se radi o isforsiranom odgovoru na karticu brzine 22 MB/s koju je Panasonic najavio pre nešto više od mesec dana, i da treba sačekati da se obe kartice pojave u prodaji, kao i da ih treba testirati u praksi i uporediti nihove stvarne performanse. Za sada nema podataka o cenama ni SanDisk-ovih ni Panasonic-ovih kartica.

Pročitajte i:  Prva 4 TB SD kartica stiže sledeće godine

Izvor: HotHardWare

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,