Vip mobile: Priprema za prenosivost broja telefona

cell-phoneAgencija Stratedžik marketing je danas predstavila rezultate istraživanja stavova građana Srbije na temu usluge prenosivosti broja telefona prilikom prelaska kod drugog mobilnog operatora. Istraživanje je urađeno u saradnji sa kompanijom Vip mobile.

Rezultati pokazuju da među građanima postoji zainteresovanost za ponude na domaćem tržištu telekomunikacija i da u značajnom procentu razmatraju mogućnost promene mobilnog operatera. Jedna od najvećih prepreka da to učine upravo je nemogućnost da zadrže postojeći broja telefona. Tako bi 57% građana moglo da prihvati da procedura promene operatora traje najduže 1 dan, a 82% smatra da bi za postupak trebalo da bude dovoljna samo jedna poseta i to operatoru na čiju mrežu prelaze, dok je 55% ispitanika odgovorilo da bi ova usluga trebalo da bude besplatna ili uz nadoknadu od najviše 200 dinara.

Više od 76% građana je navelo Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo i Republičku agenciju za telekomunikacije kao nadležne za realizaciju usluge prenosivosti telefonskog broja na korisnicima pristupačan način.

Aleksander Šperl, predsednik upravnog odbora kompanije Vip mobile je naglasio da usluga prenosivosti broja telefona postoji u većini evropskih zemalja i da je Srbija jedna od nekoliko država u kojima se ona još uvek ne primenjuje. “Strana iskustva pokazuju da korisnici u potpunosti uživaju pogodnosti prenosivosti broja samo ako je procedura jednostavna i po njihovoj meri. Dobra primena usluge prenosivosti broja telefona može pozitivno da utiče na celo tržište”, istakao je Šperl.

Pročitajte i:  88 procenata besplatnih Android VPN-ova nije bezbedno za upotrebu

Goran Papović, potpredsednik Nacionalne organizacije potrošača Srbije, je podsetio da u našoj zemlji ima puno propisa koji navodno štite građane, ali se praktično ne primenjuju. “Nemati mogućnost da prenesete broj telefona prilikom prelaska kod novog operatora na jednostavan i pristupačan način, mogao bi da bude jedan od primera onemogućavanja pune i fer konkurencije”, dodao je on.

Vip mobile je najavio da će podržati mogućnost da korisnici zadrže svoj broj telefona i aktivno se uključiti u pripremu odgovarajuće regulative.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,