ERP 2024

SAP i Beogradski Univerzitet potpisali ugovor o saradnji

Kompanija SAP danas je sa Univerzitetom u Beogradu potpisala Ugovor o pristupanju ovog Univerziteta globalnom programu SAP University Alliance, koji omogućava studentima i profesorima da koriste SAP softverska rešenja u edukaciji i istraživanjima.

 

Potpisivanje ugovora o priklucenju UB globalnom programu SAP UA

Program omogućava studentima da iz prve ruke iskuse kako integrisani sistemi mogu pomoći kompanijama da budu efikasnije, produktivnije i profitabilnije. Ovaj program svršenim studentima daje komparativnu prednost prilikom zapošljavanja – uključujući mnogostruke opcije zapošljavanja na biznis i IT pozicijama, više menadžerskih mogućnosti i veće zarade.

SAP je ovim ugovorom i davanjem svojih softvera na korišćenje pružio mogućnost da se na praktičan način studenti Univerziteta u Beogradu profesionalno usavršavaju.

Povodom potpisivanja ugovora sa SAP-om, rektor Univerziteta u Beogradu prof. dr. Vladimir Bumbaširević je rekao „Velika nam je čast što je baš Univerzitet u Beogradu dobio priliku da tokom studija obučava studente za rad u SAP poslovnom softveru i time se uvrstio u listu renomiranih svetskih univerziteta čiji studenti trenutno vladaju u svojoj struci. Cilj saradnje je da se unapredi visoko obrazovanje i da se studentima i nastavnicima pruži prilika da savladaju i koriste najsavremenije programske pakete kompanije SAP. Članice univerziteta u Beogradu će moći da koriste SAP softvere u nastavi i unaprede veštine koje studenti stiču tokom školovanja ”

Vojisalv Genić, direktor razvoju poslova vezanih za javni sektor u kompaniji SAP za region Centralne i Istočne Evrope je posle potpisivanja ugovora izjavio: “Drago mi je što studenti iz naše zemlje imaju priliku da, kao i njihove kolege širom sveta, tokom studija steknu praktična znanja u radu sa SAP softverom koja će im omogućiti prednost pri zapošljavanju. Danas u Srbiji preko 10.000 korisnika, u svakodnevnom poslu koriste SAP rešenja. Imamo preko 200 SAP konsultanata, što u SAP kancelariji, što kod partnera i korisnika, koji rade na implementacijama SAP softvera i njihovom održavanju. SAP pomaže zajednice u kojima posluje, a ovo je najbolji način da kroz edukaciju mladih ljudi, pomognemo i privredu naše zemlje, jer će oni za nekoliko godina biti ti koji će kreirati tržišne trendove. Upravo ta činjenica nas je dovela do namere da pokrenemo SAP University Alliance program sa Univerzitetom u Beogradu.”

Učešćem u SAP UA programu, studenti i nastavno osoblje Univerziteta u Beogradu će imati prilike da:

– imaju pristup SAP sistemima i da koriste i downloud-uju SAP software za obrazovne svrhe

– imaju pristup SAP kurikulumima za sve market kategorije, kao i pristup drugim materijalima

– pristup SAP e-lerning-u, online kursevima i samo testiranju

– sertifikaciju profesora i studenata

– mogućnost umrežavanja sa drugim Univerzitetima koji su deo ovog programa

– gostujuća predavanja

– praksu

– ko-inovacijske projekte

SAP University Alliance je program koji je pokrenut u Nemačkoj 2009. godine i okuplja univerzitete iz celog sveta. U ovom programu učestvuje 2650 institucija visokog obrazovanja iz oko 90 zemalja. Osnovna ideja ovog projekta je da se studentima pruži mogućnost prakse na SAP-ovim programima u toku studiranja i time poveća stopa zaposlenosti svršenih studenata, pri čemu se univerziteti i škole vide kao mesta gde se nalaze neophodni talenti. SAP University Alliance program poboljšava kvalitet radne snage još u periodu studiranja, fokusira se na biznis procese i pokriva različite discipline i na taj način samo pojačava nastavne programe sa praktičnog poslovnog aspekta.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,