SBB fondacija organizovala preduzetničke edukacije za finansijski ugrožene porodice

SBB fondacija saopštila je danas da nastavlja program podrške finansijski ugroženim, ali funkcionalnim porodicama u Srbiji, ovog puta pokretanjem treninga po CEFE metodologiji (Creation of Enterprises by Forming Entrepreneurs), sa ciljem trajnog osnaživanja porodica koje imaju kapacitet za samostalan život kroz započinjanje održivih poslova na tržištu.

PCPress.rs Image

U prvoj nedelji avgusta održan je petodnevni trening za 13 porodica iz programa podrške „Jezgro“ SBB fondacije, kao i jednu organizaciju. Kroz 5 dana edukacije kroz radionice po „Learning by doing“ metodologiji, polaznici su stekli neophodne veštine za razvoj preduzetničkih osobina, kreiranje marketing i finansijskog plana, kao i poslovanje na duštvenim mrežama, uz dobijanje neophodnih informacija za pristup fondovima na koje sa gotovim biznis planom mogu da apliciraju.

Želimo da ojačamo kapacitete pojedinca i porodica koje podržavamo kroz naš projekat, da oni samostalno prevaziđu finansijske poteškoće sa kojima se suočavaju kroz produktivno zapošljavanje, bilo da će sutra razviti sopstveni posao ili će se u okviru nekog od postojećih sistema zaposliti“, rekla je Jovana Lukić, CSR direktorka United Grupe i SBB fondacije.

Pročitajte i:  SBB: Novi EON Video klub transformiše iskustvo gledanja sadržaja i donosi nove premijere!

Imali smo prilike da čujemo ideje za pokretanje biznisa ili da se upoznamo sa zanatima ljudi iz Pirota, Niša, Beograda, Valjeva, Ivanjice, Šapca, Zrenjanina i sigurna sam da će nakon programa obuke koji smo organizovali i na kojima su stekli praktična znanja o preduzetništvu, sutra upravo oni biti pokretači uspešnih preduzetničkih ideja i primer drugim porodicama. Njima je potrebno malo podrške i vere u njih, a mi smo zajedno sa partnerima spremni da je pružimo. Neki od njih će tokom vremena dobiti i bespovratna sredstva od naše fondacije“, zaključila je ona.

PCPress.rs Image

Kroz projekat “Jezgro”, koji SBB fondacija sprovodi već 7 godina, u svakom trenutku se pomaže 70 višečlanih funkcionalnih porodica sa više od 300 dece kroz kontinuiranu materijalnu pomoć i SBB usluge.

Kreiranje radionica je nastavak plana koji je SBB fondacija započela prošle godine, osnažujući 11-članu porodica Kuzmanović iz okoline Arilja. Oni sada gaje sopstvene maline zahvaljujući bespovratno uloženom kapitalu SBB fondacije u zemlju i malinjak.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: