SBB: Najbrži Internet u Srbiji ikada

internet-sbbKompanija SBB danas je u ponedeljak 2. novembra objavila početak rada DOCSIS 3.0 platforme. Ovo na prvom mestu znači da je SBB omogućio pristup Internetu brzinama od 30 i 60 Mbps korisniku (download) i do 2 Mbps od korisnika ka Internetu (upload). Ova dva paketa čine SBB Internet najbržim u Srbiji (skoro 4 puta brži od najjačeg ADSL paketa). Osim toga, brzine paketa osnovne ponude postpaid Interneta u većini gradova su više nego udvostručene.

Prema statistikama, prosečna brzina kojom su korisnici u svetu tokom poslednja tri meseca 2008. godine pristupali Internetu iznosila je 1,5 Mbps. SAD su tada zauzimale 17. mesto, sa prosečnom brzinom od 3,9 Mbps, a u želji da poboljšaju svoju poziciju su, pored širenja fiberoptičkih mreža, u državnu strategiju uvrstili uvođenje DOCSIS 3.0 tehnologije na svim kablovskim sistemima. Tako Comcast, najveći kablovski operater u toj zemlji, planira da ovu godinu završi sa 60% svojih korisnika na DOCSIS 3.0 platformi.

Brzine od 30 i 60 Mbps pružaju mogućnost razmene muzičkih i video sadržaja, gledanje video snimaka visoke definicije i neometano igranje online igara brže nego ikada do sada. Imajući u vidu da će, prema istraživanju kompanije Cisco do 2013. godine čak 90% sadržaja na Internetu činiti video, ovakve brzine se mogu shvatiti kao realna potreba, ali i bitan napredak Srbije kada je tehnologija u pitanju.

Pročitajte i:  DIDS 2024 - Budućnost je… sada!

Turbo Flat paketi su od sada dostupni na teritoriji Beograda, Novog Sada i Zrenjanina, čime je ova usluga omogućena za 60% korisnika SBB-a. Pored toga, standardni Flat nalozi donose brzine downloada od 4 do 16 Mbps, kao i 50 do 100% veće brzine uploada. Pored toga, SBB uvodi mogućnost da korisnik, po želji, unapredi svoj paket fiksnom IP adresom, kao i da udvostruči propusnu moć veze ka internetu, koristeći upload booster dodatak.

U sledećoj fazi razvoja, SBB će se usmeriti na objedinjavanje svojih mreža radi unificiranja ponude Interneta i digitalne televizije u gradovima koje pokriva, širenje DOCSIS 3.0 tehnologije, kao i na ponudu dodatnih usluga.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,