PC Press Studio

Sprema se Festival nauke 3.0

Izmedju magije i hemijeUmetničko-produkcijska grupa Noć muzeja treću godinu zaredom organizuje najveći regionalni Festival nauke koji ima za cilj da naučna dostignuća predstavi na zanimljiv, atraktivan i razumljiv način.

Ovogodišnja manifestacija Festival nauke biće održana 4, 5 i 6. decembra, a tokom trodnevnog spektakla posetioci će moći da uživaju u eksperimentima više od 200 naučnika, profesora i studenata. Domaći i strani naučnici imaće zadatak da na zabavan način svakom posetiocu, bez obzira na godine i obrazovanje, približe naizgled apstraktan svet nauke.

Na festivalu koji okuplja sve radoznale prisutni će moći da se uvere da naučna dostignuća iz  fizike, hemije, biologije, astronomije, genetike, matematike, fizičke hemije, psihologije, geologije nisu neverovatna i da demonstracija nauke može biti atraktivna uz brojne vizuelne efekte. Ove godine program će biti podeljen u tri celine: postavke, predavanja i mini filmski festival, kojim će se napraviti osvrt na vezu između nauke i umetnosti.

Prošlogodišnji Festival nauke obišlo je 15.000 posetilaca, dvostruko više u odnosu na prvi. Treći Festival nauke najveći je do sada: biče održan na 4.000 kvadratnih metara, u prostoru nekadašnje prodavnice Kluz u Masarikovoj 4 i u Studentskom kulturnom centru u Beogradu.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,