ePlaneta

SBB uveo HD televiziju

PCPress.rs ImageKompanija SBB pokrenula je kablovsku televiziju visoke rezolucije (HDTV) za gledaoce u Beogradu i Vojvodini. Ovaj servis postaće sredinom godine dostupan i korisnicima satelitske platforme Total TV u šest zemalja regiona.

Za korisnike u 9 od 28 gradova u kojima SBB posluje HDTV predstavlja važan korak ka boljem kvalitetu televizijske slike jer omogućava pet puta više detalja, življe boje, bioskopski – 16:9 format slike i vrhunski Dolby Surround zvuk. Na ovaj način sve veći broj vlasnika LCD i plazma televizora u Srbiji iskoristiće prednosti takvih ekrana.

Procenjuje se da od oko 3,5 miliona TV prijemnika u Srbiji 10% ispunjava preduslove za gledanje HD kanala. Da bi uživali u prednostima svojih savremenih ekrana, SBB-ovi korisnici će dobiti D3 HDTV prijemnike preko kojih će moći da prate više od 100 digitalnih i 6 HD kanala. U ponudi su, za početak, Eurosport 1 i 2, Fashion TV, Discovery, History i National Geographic.

Pored najvišeg kvaliteta slike, nova DVR usluga, koja će s radom početi do kraja februara, omogućiće korisnicima da TV program gledaju odloženo, pauziraju ga ili premotavaju, kao i da snimaju sadržaje sa dva TV kanala istovremeno.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  SBB: EON Sports Mode zabeležio rekordne rezultate tokom prenosa EURO
SBB

Tagovi: , , ,