BIZIT plus

Schneider Electric na CIRED 2014 konferenciji

Kompanija Schneider Electric učestvovala je i ove godine kao zlatni sponzor, na Savetovanju o elektrodistributivnim mrežama CIRED 2014 u Vrnjačkoj Banji. Manifestacija je okupila preko 800 učesnika, domaćih i stranih kompanija, eminentnih stručnjaka i profesionalaca.

Schneider-ElectricPrvog dana Savetovanja, predstavnici kompanije Schneider Electric Philippe Sauer, direktor za Jugoistočnu Evropu i Dragoljub Damljanović direktor za Srbiju i Crnu Goru pozdravili su goste, ističući koliko je zaposlenima u Schneider Electric-u važno da se pored tehničkih dostignuća učesnicima Savetovanja prenese prijateljski duh i dobra atmosfera koju prate francusko – srpski odnosi.

„Ušteda energije predstavlja značajnu stavku u smanjenju troškova, a u situaciji kada cene energenata rastu, ovakve uštede su neophodne. U osnovi strategije Schneider Electric-a kada je u pitanju energetska efikasnost nalazi se jednostavna ali moćna ideja: upotrebljavati prirodne resurse na efikasniji način čime se pored pozitivnog uticaja na poslovanje ograničava i štetan uticaj na životnu sredinu.“ – izjavio je gospodin Dragoljub Damljanović.

Drugog dana Savetovanja, prisutni su imali priliku da čuju predavanje na temu “Trendovi decentralizacije distribucije električne energije kroz distribuirane obnovljive izvore” profesorke Marije Todorović sa Mašinskog fakulteta i sudije Solar Dekatlona. Međunarodno takmičenje Solar Decathlon promoviše istraživanja u razvoju energetski efikasnih kuća. Cilj takmičenja je dizajniranje, izgradnja i funkcionisanje solarne kuće koja odgovara kulturološkom, klimatskom i socijalnom kontekstu podneblja odakle dolazi tim. Schneider Electric je po sedmi put bio sponzor ovog takmičenja studenata, na kome je 20 timova iz celog sveta predstavilo svoja rešenja kuća projektovanih po principu energetske efikasnosti, a posetioci su imali priliku da čuju najinteresantnije detalje jednog od sudija lično.

Pročitajte i:  PC Press video: Rešenja za održivi IT, Dušan Ćirić, Schneider Electric

Takođe, svi zainteresovani su mogli da saznaju pojedinosti o efikasnom korišćenju električne energije i optimizaciji potrošnje jednog domaćinstva, odnosno da se upoznaju sa izazovima sa kojima se suočavaju elektrodistributivna preduzeća zbog sve većeg broja priključenja malih elektrana na mrežu.

CIRED – Međunarodna konferencija za elektrodistribuciju je vodeći forum za susrete međunarodne elektrodistributivne zajednice. Svrha CIREDa je da radi na povećanju poslovnih sposobnosti, veština i znanja onih koji učestvuju u aktivnostima CIREDa. CIRED svake druge godine organizuje konferenciju i izložbu gde su predstavljena najnovija dostignuća i najbolje prakse u tehnologiji i upravljanju tehničkom stranom elektrodistibucije. Između konferencija, CIRED organizuje posebne radne grupe na aktuelne teme koje su od ključnog značaja za elektrodistibutivnu zajednicu.

Facebook komentari: