BIZIT plus

Seagate eksterni hard disk za PS4 konzolu

PS4 već neko vreme nudi mogućnost priključenja eksterne memorije, a Seagate je predstavio zvanično licencirani Game Drive, koji donosi 2 TB dodatnog prostora za ovu konzolu. Iako se suštinski radi o standardnom eksternom USB hard disku, on je dizajnerski napravljen da se uklapa uz PS4 konzolu, pa čak poseduje i PlayStation logotip.

PCPress.rs Image

Seagate Game Drive obogaćuje igračko iskustvo, jer nudi laku instalaciju i povezivanje sa PS4 konzolom. Setap je trivijalan, jer ga konzola automatski prepoznaje i disk je već nakon dva-tri minuta nakon prvog priključivanja spreman za upotrebu.

Prema navodima proizvođača, kapacitet diska je dovoljan za oko 50 igara. Seagate obećava da se brzina prenosa podataka neće razlikovati od internog hard diska. Za njegovu upotrebu ipak postoji jedno ograničenje – neophodan je PS4 firmware 4.50 (ili noviji). Ovi eksterni diskovi će se u prodaji pojaviti naredne nedelje, prvo u Americi, a cena će mu biti oko 90 USD (što je u nivou cena klasičnih eksternih hard diskova tog kapaciteta).

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Microsoft najavljuje Proteus Controller