BIZIT plus

Seagate skraćuje garanciju na hard diskove

PCPress.rs ImageSeagate je najveći svetski proizvođač hard diskova. Reputaciju igrača broj 1 u ovom tržišnom segmentu mu nisu obezbeđivali samo prost broj isporučenih uređaja ili pokrivenost na svetskom nivou, već i veoma kvalitetna garancija. Seagate je jedini proizvođač koji je davao petogodišnju garanciju na sve proizvode iz svoje ponude. Ipak,  globalna finansijska kriza uzima svoj danak i ova firma će promeniti svoju politiku po pitanju garancije. Drugim rečima, Seagate će skratiti garantni period na svoje hard diskove.

Najveći proizvođač diskova na svetu je sproveo opsežne analize i doneo ovakvu odluku sa ciljem da smanji troškove. Garancija će od  3. januara biti skraćena sa 5 godina na 3 godine, a ovom odlukom neće biti obuhvaćeni jedino modeli pravljeni za velike kompanije, odnosno  box verzije drugih modela. Drugim rečima, petogodišnju garanciju će zadržati samo sledeće serije hard diskova:

– Savvio
– Cheetah
– Barracuda ES
– SV35
– Barracuda (box verzija)
– Momentus (box verzija)
– EE25 5400
– Free Agent (eksterni hard disk)
– Maxtor One Touch / Central Axis / BlackArmor (eksterni hard diskovi)

Pročitajte i:  Seagate tvrdi da njegovi vodeći hard diskovi mogu da traju više od 7 godina 

Seagate je saopštio da je sproveo obimne analize pre nego što je doneo ovakvu odluku. Prema navodima iz te kompanije, 95% garancija se realizuje u prve 3 godine, te nema previše potrebe za održavanjem dužeg garantnog perioda. Pride, iz kompanije obećavaju da će skraćivanje trajanja garancije omogućiti poboljšavanje drugih aspekata garancije. Ovim se Seagate po kriterijumu dužine garancije sada stavlja u ravan sa najvećim konkurentima.

Izvor: Behardware

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: