BIZIT plus

Novi Windows Live servisi i na srpskom jeziku

WindowsLiveHome_web

Nova generacija Windows Live servisa dostupna je od danas i na srpskom jeziku. Ovime se korisnici iz Srbije ravnopravno uključuju u globalnu zajednicu od preko 460 miliona korisnika koji upotrebljavaju neki od Windows Live servisa. Treću generaciju Live servisa predstavljaju unapređene i kompletno redizajnirane online usluge i aplikacije, kao što su popularni Hotmail ili Messenger, koje omogućuju korisnicima da se lakše povezuju i razmenjuju sadržaje, kao što su fotografije, e-mail ili instant poruke.

Centralni portal Windows Live Home redizajniran je u skladu sa najnovijim trendovima razvoja društvenih mreža, i predstavlja centralno mesto za sve informacije. Na njemu možete čitati pristigle e-mail poruke i najnovije vesti, proveravati vremensku prognozu, ali i pregledati šta rade vaši prijatelji. Na vašem portalu se mogu prikazivati i informacije sa drugih popularnih Web lokacija, kao što su Flickr, Twitter ili LinkedIn, pa tako više nećete morati da trošite vreme pretražujući desetine vaših omiljenih lokacija, kao ni vaši prijatelji – sve informacije će biti na jednom mestu.

Pročitajte i:  Microsoft najavio gašenje podrške za Office 2016 i Office 2019

Pored postojećih Live aplikacija, kao što su Hotmail, Messenger ili Spaces, uvedene su i nove, kao što su Windows Live Photos, namenjen smeštanju fotografija i lakšem deljenju sa prijateljima, ili Windows Live Movie Maker, uz pomoć kojeg možete montirati svoje snimke sa kamera ili mobilnih telefona i odmah ih postaviti na Internet. Postojeće aplikacije su unapređene, pa tako Hotmail sada nudi 25 GB prostora za poruke veličine do 10 MB, mogućnost prijema poruka sa bilo kog drugog servisa za elektronsku poštu (uključujući i provajdere iz Srbije) i još bolju zaštitu od neželjene pošte (spama). Live Messenger, servis broj 1 u svetu kada su instant poruke u pitanju, sa preko 330 miliona aktivnih korisnika, je dobio novi izgled i mnoštvo novih mogućnosti, kao što su istovremeni dijalog (chat) sa preko 20 kontakata i olakšano deljenje fotografija.

Da biste koristili sve prednosti Windows Live servisa na srpskom jeziku, potrebno je samo da u svom Web klijentu (npr. Internet Explorer) podesite da Serbian (Latin) ili Serbian (Cyrillic) bude prvi među jezicima koje koristite (ove opcije se nalaze na lokaciji Tools/Internet Options/Languages; ako ih nemate u spisku, dodajte jezik pritiskom na dugme Add). U slučaju Live Messengera potrebno je da instalirate najnoviju verziju, koju kao i ostale nove Windows Live aplikacije možete pronaći na Web lokaciji http://download.live-int.com

Pročitajte i:  Microsoft više neće dozvoljavati korišćenje Android aplikacija na Windows-u

Dodatne slike pogodne za štampu: http://www.microsoft.com/presspass/presskits/windowslive/gallery.mspx

Izvor: Microsoft, PC Press

Vesti iz kompanije Microsoft

Facebook komentari: