ERP 2024

Second Life nakon 20 godina stiže na mobilne platforme

Second Life je prva igra koja je omogućavala korisnicima da naprave svoje 3D avatare, komuniciraju i obavljaju društvene aktivnosti u virtuelnom svetu. Ona je aktivna već 20 godina i slobodno možemo da kažemo da se radi o prvoj metaverse igri, napravljenoj daleko pre nego što je Meta krenula da se razvija u tom pravcu.

PCPress.rs Image

Proizvođač, Linden Lab, je ovu igru napravio i, do sada unapređivao samo za računare (za Windows, macOS i Linux platforme). A sada je prvi put da planiraju da je prošire i na mobilne uređajee. Oni su objavili da će mobilna beta verzija biti dostupna za igrače tokom ove godine. U video tizeru, u kome je to najavljeno, otkriveno je da je aplikacija zasnovana na Unity platformi, all-in-one game engine-u za kreiranje mobilnih igara, čime će biti olakšano njeno objavljivanje za različite mobilne sisteme, uključujući iPhone, iPad, Android telefone i tablete.

Kompanija se nada da će proširenje na nove platforme dovesti nove igrače i da će osvežiti ovu vremešnu multiplejer igru. Iako verovatno neće fundamentalno promeniti poziciju Second Life-a na tržištu, izlazak na tržište mobilnih uređaja će svakako privući određen broj mlađih igrača koji nisu imali prilike da je isprobaju na računarima.

Pomenućemo i da je Linden Lab godinama radio i na razvoju VR naslednika Second Life-a, koji je nazvan Sansar, ali je taj projekat prekinut i prodat. Trenutno je nepoznat status ove igre i ne zna se da li će ikad ugledati svetlost dana.

Izvor: ArsTechnica

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,