Google prestaje da prodaje Google Glass naočare za preduzeća

Google zvanično prestaje sa prodajom Google Glass naočara za preduzeća.

PCPress.rs Image

Podrška traje do 15. septembra ove godine

Google više neće prodavati svoje Glass AR pametne naočare za preduzeća počevši od 15. marta. Podrška za uređaj traje do 15. septembra ove godine. Tehnološki gigant je objavio tu vest uz obaveštenje u kojem navodi „Hvala vam na više od deset godina inovacija i partnerstva“. Ovo označava kraj za uređaj sa proširenom stvarnošću, koji je imao svoje početke kao potrošački proizvod koji je pobudio interesovanje ranih korisnika, ali nikada nije u potpunosti zaokupirao tržište.

Otprilike četiri godine nakon što su prvi put postale dostupne, Google je lansirao ponovo verziju Google Glass naočara za preduzeća. Google je ciljao na preduzeća čiji radnici mogu da koriste pomoć proširene stvarnosti kako bi izvršili svoje zadatke. Dizajnirane su tako da budu udobnije za nošenje i sa sposobnošću da „izdrže stroge uslove radnog okruženja“. Takođe, posedovale su veći ekran, sklopivi dizajn i brži procesor. Zatim, 2019. godine, Google je objavio Glass Enterprise Edition 2 naočare, koje su uglavnom izgledale isto kao i prethodne, ali su posedovale snažniji hardver i softver.

Pročitajte i:  Google ulaže milijardu evra u Finsku

Google navodi da će postojeće naočare nastaviti sa radom nakon 15. septembra. Međutim, nakon toga više neće biti objavljena nova ažuriranja softvera. Takođe, kompanija će zameniti uređaje samo do tog datuma. Što se tiče instalirane aplikacije Meet on Glass, Google-ove usluge video konferencije koje koriste naočare takođe bi mogla da prestane sa radom bilo kada posle 15. septembra.

Prošle godine, Google je počeo da testira svoje naočare za proširenu stvarnost sledeće generacije koje je predstavio tokom svoje I/O konferencije za programere. Nije sasvim jasno da li će i kada te naočare biti puštene u prodaju. Međutim, portparol kompanije Patrick Seybold rekao da Google ostaje „duboko posvećen AR-u“ i da „ugrađuje AR u mnoge svoje proizvode“.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,