Sedma generacija Vip studenata počinje praksu

U kompaniji Vip mobile, u sredu, 18. juna, odražana je svečana dodela diploma sedmoj generaciji Vip studenata.

Dodela diploma Vip studentimaU okviru projekta „Budi Vip student“,izabrano je dvadeset najuspešnijih studenata završnih godina osnovnih studija  sa državnih fakulteta IT, tehničke i biznis orijentacije. Proces selecije počeo je u novembru prošle godine, a na konkurs se prijavilo 116  studenata čiji je prosečna ocena tokom studija iznad 8.

Članovi Upravnog odbora Vip mobiledodelili su diplome studentima koji će od 30. juna započeti svoju dvomesečnu letnju praksu u ovoj kompaniji.

Studentima se obratila i Tatjana Matić, državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, a događaju su prisustvovali i predstavnici fakulteta iz Beograda, Novog Sada, Kragujevca, Novog Pazara i Niša.

„Telekomunikacije su sektor sa izuzetno velikim potencijalom za zapošljavanje mladih stručnjaka i ovakvi projekti su pravi način da se studenti iz prve ruke upoznaju sa funkcionisanjem jedne multinacionalne kompanije i procene da li su spremni da profesionalnu karijeru razvijaju u tako zahtevnom i kompetitivnom okruženju“,izjavila je tokom susreta sa Vip studentimaTatjana Matić, državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija.

Ona je dodala i da će u narednih desetak godina biti potrebe za 700 hiljada novih radnih mesta iz oblasti ICT-a, na evropskom tržištu i šire.

Dejan Turk, direktor/ CEO kompanije Vip mobile, istakao je da je strateški cilj kompanije je da kontinuirano ulažu u razvoj svojih zaposlenih i budućih stručnjaka u telekomunikacijama.

“Ovo je jedinstvena prilika za talentovane i predane studente da razviju svoje potencijale, kao i da se dokažu u pravom poslovnom okruženju“, istakao je on.

Na projektu „Budi Vip student“, do sada je učestvovalo 117 Vip studenata, a čak njih 17 je dobilo zaposlenje u kompaniji Vip mobile.

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,