Sega kupila Rovio za 776 miliona dolara

Likovi i elementi iz igara Angry Birds i Sonic će se udružiti kako bi stvorili zanimljivu i interesantnu kombinaciju.

PCPress.rs Image

Dogovor za kupovinu je prvi put potpisan još u aprilu

Sega Sammy je završila kupovinu finske kompanije Rovio poznatu po kreiranju igre Angry Birds. Sega je kupila kompaniju za 776 miliona dolara. Dogovor za kupovinu je prvi put potpisan još u aprilu. Međutim, obe kompanije su morale da prođu kroz još neke finalne i regulatorne procedure. Sega se nada da će joj kupovina pružiti jače uporište u mobilnoj industriji, uprkos zlatnim danima igre Angry Birds koji su prošli pre skoro 15 godina.

Pored Angry Birds-a i njenih mnogobrojnih spin-off igara, kompanija je stekla reputaciju sa igrom pod nazivom “Sugar Blast” koja se temelji na konceptu povezivanja tri ista elemenata kao i sa misterioznom igrom sa naslovom “Small Town Murders”. Sega ovom kupovinom dobija nešto više od prepoznatljivih naslova franšize. Dobija gotovu infrastrukturu za razvoj, objavljivanje i reklamiranje mobilnih igara.

Sega ima širok spektar vlastitih igara koje se mogu preneti na mobilne uređaje

Sega sada može da počne sa kreiranjema i izradom mobilnih igara na vlastitim intelektualnim svojinama (IP adresama), kao što su igre poput Sonic, Samba de Amigo, Persona, Football Manager i druge. Kompanija ima širok spektar vlastitih igara koje se mogu preneti na mobilne uređaje. Na taj način kompanije će proširiti svoje prisustvo u mobilnoj industriji.

Pročitajte i:  Radnici kompanije Sega u Americi postigli dogovor o sindikatu

Još u aprilu, izvršni direktor Sege, Haruki Satomi je naveo da „tržište mobilnih igara ima posebno veliki potencijal. On je tada rekao da je dugoročni cilj kompanije da ubrza svoju ekspanziju u ovoj oblasti“.

Osim postojećih franšiza koje pripadaju kompaniji, Sega će verovatno nastaviti da razvija više mobilnih igara iz Angry Birds serijala. Iako je igra izgubila svoju veliku popularnost koju je stekla 2000-ih godina, Angry Birds je i dalje prilično popularna igra, sa kojom se povezuju filmovi, TV emisije i čak jedan neobičan restoran u Njujorku.

Spanjanje Angry Birds-a sa sa plavim ježem (lik iz Sonic franšize po imenu Knuckles) može vratiti ovu nekadašnje popularnu mobilnu igru u sam centar pažnje javnosti. Ostaje da vidimo da li će kombinacija ovih likova biti uspešna.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,