ERP 2024

Sergey Brin se vraća u Google da radi na razvoju Google AI modela

Sergey Brin i Larry Page, suosnivači Google-a, prepustili su u decembru 2019. godine kontrolu nad Alphabet kompanijom trenutnom CEO-u, Sundaru Pichaiu. Oni su samo zadržali svoja mesta u bordu direktora.

PCPress.rs Image

Međutim, poslednjih nekoliko meseci, Brin je viđan u kancelarijama kompanije tri do četiri dana nedeljno, gde zajedno sa inženjerima radi na razvoju Google-ovog AI modela – Gemini. Prema izveštajima, on je uveliko uključen u razvoj i redovno diskutuje o tome sa zaposlenima. Najčešće se zadržava u Charleston East zgradi u okviru Alphabet kampusa, gde se i Pichai ima svoju kancelariju.

Brin je inače veoma zainteresovan za AI, tako da njegovo učešće u razvoju nije iznenađenje. A njegov povratak se povezuje sa informacijom da je tokom decembra prošle godine Pinchai zatražio pomoć zbog naglog rasta popularnosti ChatGPT-a. U to vreme je Google navodno planira oda predstavi više od 20 novih proizvoda tokom 2023. godine, koji bi koristile chatbot funkcionalnosti, kako bi parirali OpenAI-ovom proizvodu.

Međutim, situacija se do danas znatno promenila. Google ne treba da brine samo zbog ChatGPT-a, već i zbog desetine drugih AI alata koji su se u međuvremenu pojavili, a među njima je i upravo objavljena LIama 2, napravljena u saradnji između Microsoft-a i Mete.

Pročitajte i:  Google dodaje nove restrikcije u svoj AI Overview

Brinov povratak pokazuje da je Google ozbiljan da što pre razvije svoje AI proizvode. Novi Gemini AI model bi mogao da postane dostupan pre kraja ove godine, a tada ćemo saznati da li će prevazići ChatGPT, kao što Google obećava.

Izvor: Fast Company

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,