Serija SSD 840 – pametni upgrade računara

SSD diskovi predstavljaju ozbiljan korak napred u odnosu na standardne hard diskove. Zasnovani su na fleš memorijskim modulima i nemaju pokretnih delova, pa su zato manji, lakši, praktično nema buke, troše manje energije i znatno su brži od mehaničkih modela.

UntitledDebljine su svega 7 mm, pa se s lakoćom mogu ugraditi i u najtanje prenosive računare.

Loše performanse računara nastaju kao rezultat nedovoljne brzine čitanja i upisivanja podataka na disk, a ne zbog nedovoljne brzine procesora.

Ubacivanje SSD u desktop ili notebook računar je najlakši i najekonomičniji način da se starom računaru udahne novi život i da se utrostruči brzina njegovog rada. Ogromna razlika se primećuje u brzini podizanja sistema i istovremenom radu različitih aplikacija.

Serija SSD diskova 840 predstavlja značajan korak u Samsungovoj viziji da ponudi SSD diskove širokom krugu korisnika. Ovo su prvi SSD diskovi sa 3-bitnom ćelijom, velikog su kapaciteta i povoljne cene, veoma su brzi, uz zadržanu efikasnost i izdržljivost. NAND vrhunskog kvaliteta i odlično napisan i optimizovan firmver, čine diskove serije 840 pravim izborom pri upgrad-u računara.

Pročitajte i:  SSD skladište od 2PB u vašem računaru? 

Uz ove modele dobijaja se program za upravljanje diskom (Magician Softver) kao i program za lako prenošenje podataka sa čvrstog na SSD disk (SmartMigration Softver).

Magician Softver služi da na veoma jednostavan način maksimizuje performanse i životni vek SSD diska.

Ovaj softver takođe daje pregled sistemskih informacija, optimizaciju OS, update firmvera kao i sigurno brisanje podataka. Kako su dostupni podaci o statusu ispravnosti diska, količini upisanih bajtova na disk, skeniranju diska kao i izvestaju o graškama, korisniku su na jednom mestu dostupni svi najbitniji podaci.

SmartMigration Softver omogućava laganu i brzu migraciju podataka u samo 3 koraka. Ovaj softver pravi klon starog diska čime je otklonjen problem prebacivanja OS i svih bitnih podataka sa HDD na SSD.

  1.  Odabrati disk ili particiju diska koju želite da klonirate
  2. Naznačiti Samsungov SSD disk kao prostor na koji će se smestiti klonirani sadržaj
  3. Počnite da koristite računar sa SSD-om i pređite u novu eru…
Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,