Šest godina sajta Recepti i kuvar online pretočeno u Festival Testival

Krajem februara ove godine sajt Recepti i Kuvar online puni šest godina postojanja. Jedno od TOP50 online mesta za 2015. godinu, ovaj put čini neizostavni deo organizacije jedinstvenog Festivala testa, testenine i hleba TESTIVAL 2020.

PCPress.rs Image

Jedan od glavnih događanja na TESTIVALU 2020 biće i izbor najboljeg tradicionalnog recepta, koji će se odvijati po šesti put, a u konkursu učestvuju najbolji recepti koji su objavljeni na sajtu Recepti i Kuvar online tokom 2019. godine.

Stručni žiri će ocenjivati najbolje tradicionalne recepte, postavljene na online plaftormi sajta Recepti i Kuvar online, a posetioci Fejsbuk stranice mogu da glasaju preko postavljene aplikacije. Učesnike konkursa očekuju unikatni i vredni pokloni.

Šta je to TESTIVAL 2020?

TESTIVAL 2020, uz pomoć sajta Recepti i Kuvar online i u partnerskoj organizaciji sa Dorćol Platz-om, ima za cilj da predstavi male proizvođače testa, testenine i hleba, otkrije skrivene prednosti i prognozira budući razvoj etnogastronomije. Događaj je zamišljen kao jedinstvena mešavina prodajne izložbe, dvadesetak inspirativnih predavanja i niza „testivalskih“ radionica dopunjenih show cookingom. Nezaobilazni deo poruke TESTIVALA 2020 je da se od zaborava sačuvaju tradicionalni recepti.

Pročitajte i:  Adria Security Summit 2024 otvara registraciju s besplatnim ulaznicama za rane prijave

Na prodajnoj izložbi će 30 izlagača ponuditi svoje proizvode po akcijskim cenama. U međuvremenu će na svakih pola sata ili sat naizmenično teći stručna predavanja i kulinarske radionice, i to oba dana TESTIVALA.

PCPress.rs Image

Među izlagače, koji će nuditi svoje savršeno izrađene proizvode od testa, umešaće se i Turistička organizacija opštine Ražanj. Ona će, pored očekivano bogate gastronomske ponude, predstaviti i ražanjsko crepuljarstvo, uz pripremu lepinjica i pečenje u crepulji, na tradicionalni način. Ovaj ponos Ražnja je početkom decembra 2019. upisan u listu Nacionalnog registra za nematerijalno kulturno nasleđe Republike Srbije.

Raznovrstnost i kvalitet izlagača pokazaće koliko je gastronomska tradicija Srbije očuvana, a izlagači će imati priliku, da osim prodaje svojih proizvoda i komunikacije sa krajnjim kupcima, međusobno razmene iskustva, recepte, savete i ideje. Više detalja možete pronaći na sajtu: www.testival.rs.

Facebook komentari: