Siemens kupuje Mendix za 700 miliona dolara

Siemens, nemački tehnološki gigant, objavio je da je kupio Mendix, popularnu platformu za razvoj „low-code“ aplikacije za 600 miliona evra (ili oko 700 miliona dolara). Mendix, koji je osnovan u Holandiji, a sada ima svoje sedište u Bostonu, nastaviće da radi kao i obično i zadržaće svoje ime, ali Siemens napominje da će takođe koristiti tehnologiju kompanije za ubrzanje sopstvenih ambicija u domenu cloud, IoT i digitalnog poslovanja kompanije.

Mendix servisi su već duboko integrisane u IBM-a, SAP-a i Pivotal cloud servise. Suosnivač i CEO kompanije Mendix, Derek Rus, napominje da su njegova kompanija i Siemens prvi put razgovarali o strateškom partnerstvu, ali kako su ti razgovori napredovali, dve kompanije su se okrenule ka dogovorima o akviziciji. Rus tvrdi da su vizije dve kompanije sasvim slične i da je Siemens posvećen ubrzanju rasta Mendix-a, proširivanju platforme kompanije i kombinaciji sa Siemens-ovim postojećim MindSphere IoT sistemom.

Tokom proteklih nekoliko godina, „low-code“ postaje sve popularniji pošto sve više preduzeća pokušava da omogući svim svojim zaposlenima da pristupe i koriste podatke koje oni sada čuvaju. Međutim, neće svaki zaposleni naučiti da programira, iako alati kao što su Mendix, K2 i drugi sada omogućavaju onima koji nemaju znanje iz programiranja da brzo izgrade aplikacije koje su uglavnom podržane bazom podataka.

Pročitajte i:  Uzbudljiva Xiaomi ponuda za sve ljubitelje tehnologije

Siemens je objavio i novu strukturu kompanije, nazvana Vision 2020+, a ističe da je njen cilj da ojača svoj portfolio rasta kroz ulaganja u oblasti kao što su IoT usluge integracije. Mendix akvizicija je deo toga, ali sigurno ćemo uskoro videti nekoliko sličnih poteza. Pre ove akvizicije, Mendix je prikupio oko 38 miliona dolara od investitora kao što su Battery Ventures, Prime Ventures i HENQ Invest.

Izvor: TechCrunch

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,