Replike kultnog HAL-9000 računara

Fanovi filma “2001: Odiseja u svemiru” Stenlija Kjubrika, napravljenom po istoimenoj knjizi Artura Klarka, dobili su priliku da u svojoj kući osete makar deo čari koje u sebi nosi taj kultni filmsko/književni serijal. Kompanija Master Replicas Group je uspela da prikupi skoro četiri puta više novca nego što su tražili na Indiegogo platformi za razvoj replike HAL-9000 računara.

Oni su najavili dve verzije ovog računara. Prva će biti bluetooth zasnovana, pravougaona verzija sa prepoznatljivim crvenim “okom”. Suštinski to je bluetooth zvučnik dizajniran u obliku poznatog kompjutera iz filma. Kućište ove verzije je napravljeno od brušenog aluminijuma sa ugrađenim magnetima, tako da može da se “zalepi” za bilo koju metalnu površinu. Uz uređaj dolazi i napajanje, kao i stoni nosač. Povezivanje sa uređajem vrši se preko Bluetooth 4.0 standarda, a njegova cena će biti 599 dolara.

Druga varijanta je malo luksuznija. Ona poseduje komandnu konzolu sa ekranom, u koju je ugrađena kopija HAL-9000 računara. Ova verzija prepoznaje glasovne komande i odgovara na njih replikama iz filma. Ovaj model je limitiran i biće napravljen ukupno 2001 primerak, a koštaće 1199 dolara.

Konzole će imati Internet konekciju i moći će da im se nadograđuje softver, tako da se u budućnosti mogu očekivati i nove funkcije.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,