Siemens na ministarskoj konferenciji „Klimatske promene i energetika“ u Beogradu

Siemens-Energetskaefikasnost Najviši zvaničnici iz regiona jugoistočne Evrope okupili su se u Beogradu kako bi razgovarali o budućim koracima u borbi protiv klimatskih promena. Siemens učestvuje na ovoj konferenciji kao lider na globalnom nivou u oblasti unapređenja energetske efikasnosti i zaštite životne sredine.

Cilj dvodnevne Regionalne ministarske konferencije „Klimatske promene i energetika“, koja je danas otvorena u beogradskom EXPO XXI centru, je da jugoistočna Evropa pruži svoj doprinos rešenju ovog problema. Dijalog najznačajnijih predstavnika država našeg regiona održava se neposredno pred konferenciju Ujedinjenih nacija o klimatskim promenama, koja počinje 7. decembra u Kopenhagenu. Najavljujući ovaj skup Nikola Rajaković, državni sekretar u Ministarstvu energetike Republike Srbije, rekao je da se od konferencije očekuje „kvalitativno nov doprinos i priprema dobrih zaključaka i poruka pred održavanje konferencije u Kopenhagenu“.

Kao globalni lider u „zelenim“ tehnologijama i razvoju rešenja za unapređenje energetske efikasnosti i zaštitu životne sredine, kompanija Siemens je uzela aktivno učešće na ovoj konferenciji, na kojoj će predstaviti koncepte koji se mogu primeniti u Srbiji i prikazati preliminarne rezultate analiza koje je Siemens uradio u nekoliko lokalnih samouprava u našoj zemlji. „Sama činjenica da smo jedna od energetski najneefikasnijih zemalja Evrope je dovoljan povod da se ovom temom svi ozbiljnije pozabavimo. Upravo ovakav događaj, kao što je Ministarska konferencija, postavlja našu zemlju na poziciju regionalnog lidera u primeni rešenja u domenu energetske efikasnosti. Naša kompanija se nameće kao idealan partner, sa jedne strane širokim portfolijom proizvoda i rešenja u ovoj oblasti, ali i izvrsnim poznavanjem lokalnih problema sa kojima se svi naši sugrađani svakodnevno susreću. Zato smo naše snage usmerili na najširu publiku, kako bismo u međusobnoj interakciji ukazali na moguća rešenja, ali i generisali novi potencijal za unapređenje energetske efikasnosti u Srbiji“, naglašava Dušan Muškatirović, direktor sektora Energetike u Siemens d.o.o. Beograd, čija je prezentacija zakazana za 14 časova u četvrtak, 26. novembra, tokom zasedanja VI panela na Regionalnoj ministarskoj konferenciji „Klimatske promene i energetika“.

Nekoliko činjenica o klimatskim promenama:

  • 11 od 12 najtoplijih godina od kraja 19. veka do danas zabeleženo je od 1994. do 2005.
  • ako se nastavi ovim tempom, povećanje emisije gasova koji kreiraju „efekat staklene bašte“ do 2050. godine biće 90 %
  • podizanje nivoa mora usled povećanja globalne temperature bi ugrozilo milijarde ljudi, između ostalog i velike gradove kao što su London, Šangaj, Njujork, Tokio i Hong Kong

Za više informacija o Siemens-ovom portfoliju „zelenih“ proizvoda i tehnologija, posetite Web lokaciju http://www.siemens.rs/portal/onama/zastita-zivotne-sredine 

www.siemens.rs

Facebook komentari: