ERP 2024

Siemens: Prikazana najnovija rešenja za industrijske mreže

PCPress.rs ImageKompanija Siemens ove nedelje je ugostila ekipu Siemens PROFINET kamiona, pokretne prezentacione sale koja putuje Evropom i prikazuje najnovija rešenja u oblasti industrijskih Ethernet mreža. Nakon Niša, Smedereva i Novog Sada, ovaj kamion je stigao i u Beograd, gde je za sistem-integratore i krajnje korisnike Siemensovih proizvoda organizovana demonstracija mogućnosti ovih tipova integrisanih mreža.

“Želeli smo da našim partnerima i kupcima prikažemo prednosti uvođenja industrijskog Etherneta u svim tipovima industrijskih postrojenja, ali na praktičnim primerima. Zato smo se i potrudili da dovedemo ovaj kamion u Srbiju i da kroz demonstracije pokažemo šta se sve i kako može povezati u jedinstvenu mrežu u svakoj fabrici i tako postići veća produktivnost, fleksibilnost i bezbednost na radu, uz uštede u troškovima proizvodnje”, objašnjava Vladimir Duboka, direktor divizije Industrijska automatizacija i pogonska tehnologija u kompaniji Siemens u Beogradu.

PROFINET je otvoreni standard za industrijske Ethernet mreže, koji omogućava povezivanje raznih sistema u proizvodnim postrojenjima u jedinstvenu celinu. Zahvaljujući otvorenosti protokola moguća je vertikalna i horizontalna integracija najrazličitijih industrijskih i računarskih sistema, uključujući SIMATIC PLC i HMI uređaje i SINAMICS frekventne regulatore, u jedinstvenu mrežu kojom se upravlja sa jedne lokacije. PROFINET omogućuje i bežično umrežavanje (Industrial WLAN) i automatizaciju, uz poštovanje svih sigurnosnih protokola.

Facebook komentari: