Data centri 2024

SIEPA – javni poziv za dodelu sredstava IT startapima

Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Srbije (SIEPA) objavila je konkurs za dodelu bespovratnih sredstva za podršku novim firmama koje se bave informacionim tehnologijama.

Photo: ilouque/Flickr
Photo: ilouque/Flickr

U javnom pozivu, koji možete videti ovde, navodi se da će pravo na dodelu sredstava imati firme koje se bave IT delatnošću ne duže od dve godine i koje imaju zaključen ugovor o sufinansiranju realizacije predloženog projekta sa investitorom.

Preduzeća će moći da dobiju do 50 odsto novca za predloženi projekat, odnosno do 25.000 evra,a novac mogu koristiti za ulaganja u razvoj aktivnosti za dokazivanje koncepta i izradu prototipa servisa ili proizvoda, zaštitu intelektualne svojine i aktivnosti za pozicioniranje na tržištu, prenosi agencija Beta.

SIEPA je objavila i konkurs za dodelu bespovratnih sredstava podrške za organizaciju obuke i umrežavanje u oblasti IT preduzetništva. Za programe ogranizacije niza jednodnevnih susreta, radionica, seminara i sličnih skupova koji se održavaju periodično, najmanje tri puta tokom 12 meseci dodeljivaće se najviše po 5.000 evra.

Navodi se i da će se za organizovanje nacionalne ili međunarodne konferencije ili predstavljanja domaćih početnika u IT biznisu dodeljivati do 10.000 evra. Javni pozivi biće otvoreni do raspoloživosti budžetskih sredstava, a najkasnije do 15. novembra 2013. godine.

Svu neophodnu dokumentaciju i više informacija možete naći na sajtu www.startapsrbija.rs.

Izvor: Beta, PC Press

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,

2 thoughts on “SIEPA – javni poziv za dodelu sredstava IT startapima

Comments are closed.