Sigurnosna rešenja za privilegovani pristup, Mladen Stevanović, Roaming | BIZIT2020

“Sigurnost sistema je osnovni preduslov u modernom poslovanju”, izjavio je Mladen Stevanović, izvršni direktor za IKT infrastrukturu i data centre, Roaming Networks na nedavno održanoj BIZIT konferenciji. Mladen se obratio putem video linka malobrojnim prisutnim posetiocima u sali kao i online publici koja je pratila preko live strima i govorio o modernim tehnologijama kao nečemu što u dobroj meri zapravo dovodi do novih pretnji i povećanju ranjivosti sistema.

PCPress.rs Image

Principi zaštite privilegovanog pristupa

Mladen je otvorio segment posvećen bezbednosnim rešenjima i detaljno je izlagao o privilegovanom pristupu kao jednom od osnovnih mehanizama zaštite modernih sistema, te o tri osnovna principa zaštite privilegovanog pristupa – zaštiti od krađe kredencijala, zabrani horizontalnog i vertikalnog lančanog logovanja i ograničenju zloupotrebe usled podizanja privilegija. Celo predavanje možete pogledati u video snimku ispod.

Ukoliko vam se dopada sadržaj konferencije, pozivamo vas da nam se pridružite na zvaničnom BIZIT YouTube kanalu i zapratite nas tako što ćete pritisnuti dugme Subscribe, kako bismo sledeće godine bili još bolji i brojniji.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: