Sinergija 09: U susret četvrtku

MSFTSinergija09a.pngNakon povratka Sinergije u Beograd, logično je bilo i da raspored dešavanja bude nešto drugačiji. Prvi dan je bio posvećen uvodnom predavanju i svečanom otvaranju, dok je ono najbitnije počelo danas u 9 ujutro. Prva polovina od preko stotinu predavanja, raspoređena u devet tematskih celina od uopštenih poput onih usmerenih na poslovne tehnologije i razvoj softvera, preko konkretnijih, vezanih za Office i Unified Communications koncept, do Windows operativnog sistema, kao serverskom i klijentskom okruženju.

Za svakoga od preko 1.500 gostiju svakako sasvim dovoljno tema, kao i predstavljanja pregršt novih proizvoda. Zvezda je naravno Windows 7, a tu je i Windows Server 2008 R2. Teme vezane za Office 2010 i SharePoint 2010 najavljuju njihovo skoro pojavljivanje na tržištu, dok već sada možete preuzeti beta verziju novog kancelarijskog paketa. Tu su i novi razvojni alati: Visual Studio 2010, .NET Framework 4.0, kao i programski jezik C# 4.0. Doduše, neočekivano je jedno od zanimljivih predavanja prvog dana bilo vezano za Office Live Meeting i Communicator R2, set alata za online komunikaciju i kolaboraciju čija je živa demostracija uz upotrebu linka brzine 768/256 kbps pokazala da nije potreban megabit da bi se radilo preko interneta. O uštedi da ne govorimo.

Pročitajte i:  Microsoft najavio gašenje podrške za Office 2016 i Office 2019

Doduše, nije sve pozitivno. Prostor Master centra u Novom Sadu je dosta bolji od Sava centra, što je uslovilo da izložbeni deo izgleda nedoraslo izazovu koji su novosadska izdanja konferencije postavila. Manji broj štandova, manje upečatljiva postavka, uz izuzetak Microsoftovog štanda i mogućnosti da se isproba Surface. A javno dostupan intenet link je neupotrebljivo spor… Ipak, predavanja su tu, mogućnosti za networking na pretek, tako da će rezultati svakako biti ostvareni. Što ćemo proveriti sutra…

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,