Računari i Galaksija

Singapur testira Volvo autonomne autobuse

Jedna od prednosti u svetu u kojem su sva vozila autonomna je da će nesreće teoretski biti minimalne, i da bi svi trebalo da stižemo na vreme. Ovo je posebno važno u javnom gradskom prevozu, i to je ideja za koju se Singapur nada da će nastaviti da razvija.

PCPress.rs Image

Prema saopštenju Tehničkog univerziteta Nanyang u Singapuru, čini se da će testirati autonomni autobus Volvo. Autobus je baziran na električnom vozilu Volvo 7900 koje je sposobno da prevozi do 80 putnika. Ovo neće biti jedini Volvo autonomni autobus koji će testirati, a drugi će biti testiran na autobuskom depou kojim upravlja singapurski operater javnog prevoza.

Ovo nije prvi put da su Singapur i razne institucije u zemlji testirali autonomna vozila. Pre nekoliko godina testirali su se autonomni autobusi, ali izgleda da su se ovi testovi sada prebacili na veće autobuse u punoj veličini. Zemlja je takođe objavila planove o proširenju svog servisa autonomnih autobusa u 2022. godini.

Zemlja je poznata po tome što nema mnogo kopnenog prostora i tako privatni prevoz, kao što je posedovanje automobila, može da bude skup. Zemlja je od tada izgradila prilično opsežnu i pouzdanu uslugu javnog prevoza koja bi verovatno postigla mnogo bolje rezultate s autonomnim vozilima u opticaju.

Pročitajte i:  Volvo pauzira dostavu EX30 modela zbog softverskih problema

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,