Singi: Poverenje i iluzije

Događaj „Poverenje i iluzije“ je održan 15. novembra u Kult teatru, a organizovala ga je jedna od vodećih domaćih firmi u ovoj – oblasti Singi Inženjering.

q2b4w8brrtnodajli9rnSkup predavanja je bio posvećen razotkrivanju ovih iluzija i ukazivanju na realno stanje stvari, pre svega u oblasti IT bezbednosti. “Razvoj informaciono-komunikacionih tehnologija krajem dvadesetog i početkom dvadeset prvog veka doneo je čitav niz civilizacijiskih promena, čije konačne efekte još uvek nismo u stanju da sagledamo. Poseban problem koji se često gubi iz vida predstavlja brzina kojom se te promene dešavaju. Tek što se ljudi priviknu na jednu tehnologiju, ona već postaje zastarela, zamenjuje je nova, za koju je period prilagođavanja još kraći. U svim svojim naporima da uhvati korak sa ovim promenama, čovek nije u stanju da razvije nove modele ponašanja i percepcije, već primenjuje stare modele razvijene za neke društvene okolnosti koje su postojale u prošlosti.” – izjavio je Dejan Petkov tehnički direktor Singija, u uvodnom izlaganju.

Veoma interesantno predavanje održao je gost predavač Ralf Bencmiler iz GDate, na temu bankarskih trojanaca i načina za njihovo razotkrivanje. Predavači su se dotakli i teme socijalnog inženjeringa i pretnji koje osim softvera mogu zaraziti i naš hardver.

Pročitajte i:  Skoro polovina lozinki može da se razbije za manje od 60 sekundi

Ralf Bencmiler, GData

Na kraju, Aleksandar Marinović, direktor Singi inženjeringa je obećao da će slična predavanja biti još češće održavana.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,