Siri daje savete o koronavirusu

Kompanija Apple unapredila je svog virtuelnog asistenta, pa Siri sada može da pruži informacije onima koji brinu da bi mogli da budu zaraženi virusom COVID-19.

PCPress.rs Image

Kako Siri savetuje protiv virusa

Tako se „Hey, Siri“ prilagodilo novim okolnostima, pa korisnici mogu da postave pitanja poput “How do I know if I have coronavirus” ili “Do I have coronavirus?” da bi od asistenta dobili odgovore koji su u skladu sa onim što se zna o simptomima. Kada se postavi prvo pitanje asistent odgovara pitanjem, a kako bi se informisao o simptomima koje korisnik ima. Onima koji imaju visoku temperaturu, suv kašalj, te probleme sa disanjem, se preporučuje da se što pre obrate hitnim službama, a odgovori koje daje Siri su nastali na osnovu informacija koje su prikupljene od eksperata iz Centra za kontrolu bolesti (CDC).

PCPress.rs Image

Odgovori su trenutno dostupni samo korisnicima u Sjedinjenim Američkim Državama, dok ostali na pitanja o koronavirusu dobijaju samo linkove sa korisnim informacijama. Slične napore učinili su i Facebook, Google, te Microsoft, koji su korisnicima ponudili online lokacije na kojima mogu detaljno da se informišu, što je posebno značajno za one koji osećaju povećanu anksioznost u izolaciji.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,