Školarci savladavaju propise u saobraćaju uz pomoć video igrice

Total Serbia juče je u prostorijama Francuske Ambasade najavio nastavak prošlogodišnje društveno odgovorne kampanje „Na putu za bezbednost dece u saobraćaju“, ove godine uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije. Cilj ove kampanje jeste da skrene pažnju građana Republike Srbije na potrebu za dodatnim obrazovanjem najmlađih generacija u vezi s bezbednošću u saobraćaju.

PCPress.rs Image

Ciljna grupa ove društveno odgovorne kampanje jesu deca prvog i drugog razreda osnovne škole, koja spadaju među najugroženije kategorije kada je bezbednost u saobraćaju u pitanju. Ove godine, 54 škole širom zemlje biće posećene u okviru ove kampanje, dok će više od 5.500 dece učestvovati s ciljem da se upoznaju s pravilima u saobraćaju. U ovoj kampanji edukacija najmlađeg dela populacije se vrši korišćenjem vizuelne demonstracije i kartica-pitalica, TOTAL QUARTZ robota-maskote i interaktivne igre na tabletu, posebno kreirane za ovu priliku. Upotreba tableta i dugoročan pristup projektu podrazumeva da svake godine tim pedagoga analizira rezultate i unapređuje svoj pristup.

„Korišćenje tablet uređaja deo je svakodnevnice većine učenika, te je njihova upotreba u nastavi i učenju neophodna, jer to je jedan od načina da se nastava i učenje odvijaju u skladu s realnim kontekstom tj. okruženjem savremenog deteta“ – izjavila je Anica Saković, pedagog.

Pročitajte i:  Nova funkcionalnost na portalu Moja srednja škola ‒ Izveštaji o postignućima učenika

Edukacije dece, koju vode pedagozi, odvijaće se u trajanju od jednog školskog časa. S ciljem da omoguće svim roditeljima da provere znanje svojih mališana i odigraju igru sa njima, kompanija Total Serbia je navedenu interaktivnu tablet igru učinila i javno dostupnom na svom veb-sajtu (www.total-serbia.rs).

PCPress.rs Image

Kako je u pitanju projekat namenjen svoj deci, Total Srbija odlučio je da kampanjom obuhvati i SOS dečje selo u Kraljevu, čiji stanovnici su mališani koji su iz različitih razloga ostali bez roditeljskog staranja, a koji odrastaju u selu uz SOS roditelje i biološke i SOS braću i sestre.

Za kraj, nas je interesovalo da li se ima u planu i mobilna verzija igrice kao i da li će se raditi na razvoju same igrice. „Ova akcija „Na putu za bezbednost dece u saobraćaju“ će da se razvija sama po sebi u smeru koji ćete tek da vidite, a igrica će biti dostupna na mobilnim telefonima mi se nadamo već od proleća preko App Store-a i Google Play Store-a, radimo na tome. Biće unapređenje akcije za sledeću godinu, obraćaćemo se na neki način ugroženim grupama dece, te se nadam da ćete već na proleće moći da vidite kako izgleda nova verzija igrice“, Andrija Grković, Smartpoint Adria.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,