BIZIT plus

Skriveni potencijali – tema trećeg KONSEK-a na Zlatiboru

Dok se na Kopaoniku u martu mesecu održava Biznis forum, studentska organizacija Grupa za Spekof  Ekonomskog fakulteta u Beogradu organizuje treći po redu Kongres studenata ekonomije (KONSEK) na Zlatiboru u periodu od 19. do 22.marta.

za-saopstenje1

Svaki čovek je bogat izvor mogućnosti. U društvu u kom pojedinci imaju potencijale najbitnije je kako ih na najpametniji način iskoristiti, kako pravilno usmeriti snage i znanja, kako podstaći druge i kako iz svih izvući ono najbolje – „skrivene potencijale“. To je upravo i slogan ovogodišnjeg Kongresa studenata ekonomije.

Kao i prethodnih godina, ideja KONSEK-a je ista – okupiti preko 400 studenata ekonomije iz zemlje i regiona na jednom mestu i tokom četiri dana sa vrsnim predavačima otvoriti određen problem, polemisati o zadatim temama i davati konkretne sugestije. Studenti će moći da čuju lična iskustva i korisne savete stručnjaka domaće privrede sa kojima će kroz razgovor i diskusiju doći do odgovora na mnoga pitanja.

Gosti koji će sa učesnicima razmenjivati iskustva biće profesori Ekonomskog fakulteta u Beogradu, ali i domaći privrednici, predstavnici uticajnih kompanija u Srbiji i okruženju. Neke od tih kompanija su Delhaize, Sberbank, EY Serbia, Naftna industrija Srbije i Zepter. Kongres su podržali i TNT Express Slovakia, iStyle, Imlek, Coca Cola, Swisslion i druge. Kongres je podržan i od strane Ministarstva omladine i sporta, kao i Ministarstva nauke, prosvete i tehnološkog razvoja.

Tokom četiri dana Kongresa studenti će slušati i diskutovati o sledećim temama:

  • Razvoj turizma u Srbiji
  • Privatne robne marke
  • Potencijal bankarskih usluga
  • Savremene tehnologije – dobre i loše strane
  • Da li se isplati plaćati porez u Srbiji?

Pored predavanja, organizuju se i radionice koje će ove godine voditi predstavnici iz EY Serbia i Youth Counsulting, a učesnici će moći da se takmiče u prezentovanju i Kvizu znanja.

Interesovanje za KONSEK je svake godine veliko, a koliko studenata se interesuje za kongres najbolje govori činjenica da se sva raspoloživa mesta rezervišu putem online prijave u svega nekoliko minuta. Zainteresovani se mogu o svim pojedinostima informisati preko fejsbuk stranice ili se obratiti nekome od organizatora.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,