Slaviša Lekić podneo ostavku na mesto predsednika NUNS-a

Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije, Slaviša Lekić, podneo je neopozivu ostavku na tu funkciju. Izvršni odbor NUNS-a konstatovao je na sednici ostavku koju je, kako se navodi u saopštenju, Lekić podneo iz “ličnih razloga”.
PCPress.rs Image
Izvor: Media centar Beograd

Do izbora novog predsednika tu funkciju će obavljati potpredsednik NUNS-a, Željko Bodrožić. Redovna godišnja skupština, na kojoj će izabrati novog predsednika, održaće se 30. marta 2019. godine u Medija centru. Kako se navodi u saopštenju, skupština će biti u znaku 25. godišnjice NUNS-a, a pored izbora predsednika, raspravljaće i o radu Udruženja.

Lekić je za predsednika NUNS-a izabran u martu 2017. godine, nakon što je njegov prethodnik Vukašin Pavlović podneo ostavku. Slaviša Lekić je bio novinar i urednik u više srpskih (i jugoslovenskih) medija, autor nekoliko knjiga, autor brojnih tekstova, publikacija, dokumentarnih emisija i filmova – sa radnim iskustvom većim od 35 godina.

Autor je televizijskih projekata “Zloupotreba političkog uticaja: političke stranke kao najveći poslodavci u Srbiji”, “Lazar”, “Mediji u Srbiji: hronika propadanja”, “Pad haških begunaca”, “Zoran Đinđić: Hipoteka” i “Kako se dogodio narod”. Bio je kolumnista nedeljnika “Njuzvik”, vlasnik i glavni i odgovorni urednik magazina “Status”, novinar i glavni i odgovorni urednik nedeljnika “Reporter”, radio u dnevnicima Borba i Naša borba, i nedeljniku NON.

Izvor: RTS

Facebook komentari: