ERP 2024

Sledeći Nokia pametni telefon košta 100 dolara

Kompanija HMD Global, koja proizvodi Nokia telefone, fokusirala se na niže segmente tržišta i to se ispostavilo kao pametan potez, s obzirom da bi u visokom segmentu trebalo da se takmiči sa gigantima poput Apple-a, Google-a i Samsung-a. Ono što HMD Global radi odlično u odnosu na druge proizvođače telefona, jeste da omogućava glavne Android OS nadogradnje prilično brzo pošto telefon izađe na tržište.

PCPress.rs Image

Smartfon od 100 dolara

Takođe, Nokia telefoni nude uobičajeno dobar odnos cene i kvaliteta. Na tom principu bi trebalo da radi novi pametni telefon, koji iz kompanije najavljuju da će uskoro biti lansiran. 

Još uvek nenajavljeni uređaj, poznat kao Nokia 1.4 pripadaće Nokia 1 seriji telefona, koji će imati i senzor otiska prsta, opciju identifikacije koja je obično rezervisana za skuplje modele telefona. Očekuje se da ovaj uređaj košta oko 100 dolara, prema novom izveštaju. Kada se pogledaju specifikacije, jasno da će ga teško zaobići oni koji traže jeftin Android uređaj.

Nokia 1.4 će pokretati 1.3GHz quad-core procesor, sa 1GB RAM-a i 16GB proširivog skladišta. To naravno nije ništa posebno, međutim kada se još jednom pomene cena od 100 dolara, sve postaje mnogo jasnije. Ostatak specifikacija je takođe sasvim pristojan: veliki 6.5-inčni HD+ displej, dve kamere od 8+2MPx i 5MPx selfi, sa velikom baterijom od 4.000mAh. Pored toga, uređaj dolazi sa 3.5mm audio izlazom i dual-SIM podrškom. Iako će verovatno stići uz Android Go softver, očekuje se verzija 10, sa mogućnošću nadogradnje na Android 11. 

Izvor: phonearena

Facebook komentari: