ASUS ROG StrixG

Tencent ulazi u automobilsku industriju

Kineski proizvođač automobila Geely je najavio još jedno veliko povezivanje u svojoj potrazi za izgradnjom automobila budućnosti. Najveći proizvođač automobila u privatnom vlasništvu u zemlji objavio je kasno u utorak da se udružuje sa kineskim društvenim mrežama i gigantom za video igre Tencent-om, kako bi razvio funkcije za pametne automobile, zajedno sa tehnologijom autonomne vožnje.

Okuplja se snažan krug IT kompanija

Tencent je rekao u izjavi da će kompanije raditi zajedno na mobilnim aplikacijama i drugim funkcijama, poput interakcije između više ekrana, pametnih površina i inteligentnog govora, koje će biti dostupne vozačima i putnicima. Nijedna kompanija nije rekla koliko novca je posvetila partnerstvu. Prošle nedelje, Geely je objavio da će se udružiti sa pretraživačkim gigantom Baidu u oblasti proizvodnje električnih automobila.

Vest je ohrabrila investitore, a akcije ovih kompanije su u proseku porasle u poslednjim danima za oko 4%. Partnerstvo Tencent-a je treće u nizu za Geely, koji je takođe vlasnik Volva. Dva dana nakon objavljivanja sporazuma sa Baiduom, Geely je potpisao ugovor sa dobavljačem Apple-a Foxconnom o izradi automobila za druge proizvođače automobila i konsultacijama o električnim vozilima. Nalet korporativnih aktivnosti dolazi kada se konkurencija za automobile sledeće generacije zahuktava u Kini, najvećem svetskom tržištu automobila.

Pročitajte i:  Pandemija i tehnološki giganti: Veća kontrola nad životima korisnika

Izvor: CNN

Facebook komentari:
PC Press - Hosting 2021

Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.