Slipknot u Areni

slipknot570x140

После више од деценије бурне каријере, неколико номинација за награду Греми и бројних контроверзи, амерички, ексцентрични и један од најбољих метал бендова данашњице долази у Београдску арену 17. јуна 2009, у оквиру турнеје „All hope is gone tour" којом промовишу свој најновији истоимени албум.

Slipknot је настао пре четрнаест година, тачније 1995. Свој први албум "Mate. Feed. Kill. Repeat" издали су нимало случајно на Ноћ вештица након чега је уследила трогодишња пауза.
Други од укупно четири студијска албума назвали су "Slipknot", а објављен је 1999., само три месеца након наступа на Ozzfestu. Следе албуми "Iowa" из 2001. i "Vol. 3 (The subliminal verses)" из 2004.
Током 2002. бенд доживљава кризу, и све више круже приче о њиховом распаду. Slipknot који је до тог времена већ окупио позамашну базу фанова, излази из кризе и доживљава бројна признања: часопис "Rolling Stone" проглашава албум "Iowa" "најбољим метал албумом ере." Али оно највеће тек следи: 2008. године доспевају на прво место Billboard-ове листе албумом "Алл хопе ис гоне" поводом којег одлазе на нову светску турнеју.
Од почетка рада на албуму до његовог издавања прошло је готово годину дана у циљу да направе најбољи хеви-метал албум каријере, са додацима trash-а и експерименталног звука постигнутог акустичним гитарама и мелодичним вокалима.

KILLSWITCH ENGAGE предгрупа бенду SLIPKNOT на концерту у Београдској арени 17. јуна!

Izvor: www.arenabeograd.rs

Facebook komentari:
SBB