Računari i Galaksija

Fujitsu Technology Solutions: "ex-FSC" od sada u Fujitsu grupi

Fujitsu Technology Solutions - Happy birthday by PC Press Fujitsu Siemens Computers je od 1. aprila  poslovnica u 100-procentnom vlasništvu kompanije Fujitsu Limited i preimenovan je u Fujitsu Technology Solutions (Holding) B.V. („Fudžitsu teknolodži solušns“, holding). Nova kompanija funkcioniše združeno sa kompanijom Fujitsu Services ("Fudžitsu servisiz"), sa objedinjenim menadžmentom i pod brendom Fujitsu. Obe kompanije će omogućiti da sveobuhvatan portfolio proizvoda, rešenja i usluga globalnog ranga – bude dostupan korporativnim klijentima u regionu Evrope, Srednjeg Istoka i Afrike (EMEA).

 

Integracija kompanije Fujitsu Technology Solutions u "grupu" ujedno je katalizator transformacije Fujitsu-a u istinski globalnu kompaniju. Takav cilj Fujitsu će podržati značajnim investicijama u svoje evropske aktivnosti i tako trasirati i globalan razvoj iz svoje nove EMEA poslovnice.

 

„Mogućnostima i globalnom perspektivom koju donosi Fujitsu Technology Solutions možemo da transformišemo sam način na koji Fujitsu posluje,” rekao je tim povodom Kuniaki Nozoe, predsednik kompanije Fujitsu Limited. „Možemo da ‘razmišljamo globalno’ sa aspekta započinjanja novih proizvoda, a zatim ‘radimo lokalno’ pri opsluživanju potreba naših klijenata. Integracija Fujitsu Technology Solutions-a omogućiće Fujitsu grupi da ponudi potpuno integrisane proizvode i rešenja širom sveta.”

Pročitajte i:  Izvučeni dobitnici Giveaway-a za 3K pretplatnika na YouTube-u!

 

Fujitsu i Fujitsu Technology Solutions će od sada zajedno kreirati inovativne i cenovno-konkurentne proizvode za tržište širom sveta, optimizovanjem platforme istraživanja i razvoja proizvoda. Na liniji ove saradnje, Fujitsu Technology Solutions će postati jedna od nosećih osovina globalnog istraživanja i razvoja u okviru grupe Fujitsu.

 

Na svojim poslovnim lokacijama u Minhenu, Padernbornu i Augsburgu, Fujitsu Technology Solutions će voditi globalni razvoj IA servera (servera sa Intel arhitekturom) i „storidž” sistema za skladištenje podataka. Kompanija će u Augsburgu koncentrisati i centralizovati istraživanje i razvoj kompletne Fujitsu grupe za IA servere. Fujitsu Technology Solutions će tako klijentima u EMEA regionu moći da ponudi pristup globalnom portfoliju „Dinamičkih infrastruktura“ koji je stvoren zajedno sa kompanijom „Fujitsu Services“ (Fudžitsu servisiz) i koji obuhvata IA servere u kombinaciji sa inovativnim uslugama, uz integrisane proizvode i IT rešenja.

 

Korisnici i partnerski kanal kompanije imaće velike koristi od globalnog pristupa takvom portfoliju, a profitiraće takođe i od snage i pouzdanosti četvrtog najvećeg dobavljača IT usluga na svetu. Oni će istovremeno uživati u prisnosti poslovanja sa svojim dobro znanim lokalnim kontaktima i imati lokalno-skrojena rešenja. Fujitsu grupa dobija i pristup dobro izgrađenoj bazi, „kanalu“ od približno 1.700 direktnih i 43.000 indirektnih partnera i moći će da iskoristi dugotrajno iskustvo i ekspertizu koje Fujitsu Technology Solutions poseduje u ovom domenu na globalnom nivou.

Pročitajte i:  ASUS Zenbook Duo: Raznovrsna uživancija

 

Integrisanje Fujitsu Technology Solutions-a je ključni korak u strategiji širenja poslovanja Fujitsu grupe van Japana, sa fokusom na razvoju globalnog poslovanja u domenu IT usluga. Ovaj proces će teći sasvim prirodno pošto obe kompanije od samog početka neguju mnoge zajedničke vrednosti, od kojih je Kai Flore, predsednik i direktor nove kompanije Fujitsu Technology Solutions istakao izražen "duh predvodništva, istraživanje i razvoj u samoj DNK strukturi obe kompanije".

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , ,