Slušni implanti mogu sada da emituju muziku direktno sa iPhona

Ljudi sa slušnim aparatima će uskoro moći da emituju muziku i primaju bežične pozive sa Apple aparata. Apple je udružio snage sa Cochelar Limited kompanijom koja pravi medicinske instrumente i sprave. Zajedno oni su prvi koji će razviti cochelear implant processor koji nam omogućava korisnicima da emituju zvuk direktno sa iPhona, iPada I Ipod toucha. Cochelear Nucleus apart 7 je najavljen u sredu, dobio je FDA (Food, Drug and Admministration odobrava medicinske naprave, hranu i lekove ) dozvolu prošle godine u junu.

PCPress.rs Image

Cochelear implanti stimulišu slušni nerv direktno i imaju unutrašnju komponentu koja se hirurški ubacuje iza uveta. Spoljašnji deo izgleda kao normalni slušni aparat. Novi Cochlear Nucleus 7 u paru sa iOS sistemom i koristeći kombinaciju Bluetooth sa odgovarajućim Apple protokolom, koji je tehnološki džin prethodno napravio implante mnogo će značiti ljudima koji imaju problema sa sluhom.

Jednostavne komande, kao što su promene tona aparata ili proveravanje statusa baterije mogu se proveriti uz pomoću iOS sistema.

Lansiranje novog Cochlear Nucleus 7 device očekuje se u septembru u SAD i Kanadi. Cena još uvek nije najavljena.

Pročitajte i:  Apple je navodno pokušavao da poveže Apple Watch sa Android-om

Izvor: CnnTech

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,