Smart Home – bezbedan, automatizovan i energetski efikasan dom

Stvaranje pravog pametnog doma istovremeno je umetnost i nauka. Više uređaja ne znači da će dom postati pametniji tek tako, bez razmatranja ljudskog elementa. Korisnici žele sistem kuće ili stana koji pruža vrednost stvarima do kojih im je stalo, uz personalizovanije iskustvo, a to je upravo rešenje koje im omogućava A1 Srbija.

PCPress.rs Image

Poslednjih godina sve više uređaje u svojim domovima povezujemo Internetom kako bismo mesta u kojima živimo učinili udobnijim, ekonomičnijim, zabavnijim i sigurnijim. Tehnologija Smart Home je termin koji koristimo više od jedne decenije i postao je sinonim za Internet of Things (IoT). Predviđa se da ćemo u narednih 10 godina imati revoluciju u načinu na koji elektronski uređaji međusobno komuniciraju i utiču na naš život. Inovacije u svetu Internet of Things uređaja, koji mogu da „pretvore” obične domove u pametne, već su postale pristupačne.

Zahvaljujući tome što je deo internacionalne A1 Telekom Austria Grupe, ova kompanija proširuje već impresivan skup ICT rešenja koja pomažu privatnim korisnima da žive kvalitetnije i udobnije, a biznisima da se optimizuju, da budu efikasniji i da se dobro pripreme za tehnologije koje dolaze.

Pročitajte i:  5.5G se promoviše kao mreža koja će unaprediti povezanost preduzeća 

PCPress.rs Image

Kamere za pametne domove

Davno su prošla vremena složenih i glomaznih sistema sigurnosnih kamera. Sada s telefona možete da pristupite snimcima unutra i izvan kuće u bilo koje doba i noći, jer su aktivni 24 sata dnevno. Uz pomoć pametnih senzora pokreta možete da podesite da primate upozorenja na telefon u slučaju neželjenih događaja. Ukoliko se nešto dogodi – možete odmah da preduzmete potrebne mere, što je posebno korisno kada niste kod kuće, bilo da ste na poslu ili odmoru.

Senzori za dim i vodu

Jednostavni alarm za dim razvio se u pametan mehanizam koji ne samo da reaguje prilikom otkrivanja plina, dima ili požara već obaveštava korisnika telefonom o svemu, čak i o tome kada je vreme da se zamene baterije uređaja. Isto funkcioniše i senzor za vodu – registruje curenje ili poplavu u zoni detekcije, automatski aktivira alarm i šalje obaveštenje na pametni telefon ili tablet.

PCPress.rs Image

Ušteda energije i komoditet

Koliko puta vam se desilo da se vratite kući s posla ili puta, a unutra je mnogo vruće ili pak hladno? Pametna utičnica omogućava korisnicima da uključe ili isključe klimu pomoću pametnog telefona ili tableta daljinski, u bilo kom trenutku, i tako podese odgovarajuću temperaturu u domu tačno na vreme, pred dolazak. Ne samo da je reč o tome da sebi i svojoj porodici pravite dodatni ugođaj već je ovo jedan od lakih načina da budete energetski efikasni, čime možete i da smanjite račun za električnu energiju i tako uštedite novac.

Pročitajte i:  U zdravstvu nema vremena za zastoje

Trendovi budućnosti

Tehnologija pametnih domova mnogo je olakšala život brojnim korisnicima, a ovo je samo početak. Tehnološki napredak hardvera i veštačke inteligencije, kao i značajne ekološke, socijalne i ekonomske promene na lokalnom i na globalnom nivou, doprineće razvoju pametnih domova i gradova. Nova generacija mobilnih mreža, inteligentniji, nevidljivi uređaji i nove tehnologije za proizvodnju energije – samo su neki od trendova koji nas čekaju kako bi budućnost pametnih domova postala ona koja je moguća i dostupna svima.

Partnerstvo za osiguranje

Uz Smart Home uređaje za unutrašnji i spoljašnji nadzor i senzore za dim, vodu i pokret, u dodatnoj zaštiti mogu da uživaju i korisnici Uniqa osiguranja, zahvaljujući uspešnoj saradnji sa A1 Srbija. Zajednički cilj je da se obezbedi mogućnost da svaki dom bude pametna, efikasna i sigurna zona.

Korisna adresa: A1.rs

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,