ePlaneta

Smart Karavan posetio Kruševac i Niš

Kruševac i Niš bili su glavni gradovi koje je Telenor Smart karavan obišao trećeg dana, mereći brzinu i na autoputu, ali i u manjim mestima.

Photo: Telenor Srbija
Photo: Telenor Srbija

Baš kao i prethodnih dana, za merenje je korišćen modem koji podržava do 42Mbps, a izmerene brzine kretale su se u granicama očekivanog.

U Kruševcu je tokom prepodneva izmerena brzina od oko 24Mbps, dok je u popodnevnim časovima na frekventnom niškom Trgu Kralja Milana zabeležena brzina od oko 4Mbps.

Brzina izmerena u Kruševcu (Photo: PC Press)
Brzina izmerena u Kruševcu (Photo: PC Press)

Jedna od ključnih karakteristika Karavana je komunikacija sa korisnicima koja se konstatno odvija putem društvenih mreža, a Milan Obradović, community manager kompanije Telenor, za PC Press je rekao da je povratna reakcija korisnika na ovaj projekat veoma dobra.

“Rekli smo korisnicima da dolazimo u njihov grad, najavimo se i kada se neko javi ukoliko smo u mogućnosti odemo i vidimo o čemu se radi”, rekao je Obradović.

Prvi takav slučaj bio je u Novom Sadu, podseća Obradović.

Milan Obradović, community manager Telenor Srbija (Photo: Telenor)
Milan Obradović, community manager Telenor Srbija (Photo: Telenor)

“Dok smo bili na Trgu korisnik se javio i rekao da ima problem sa signalom. Kada smo otišli na to mesto, na ulici je signal bio dobar, ali kada se uđe u dvorište okruženo zgradama, zaista postoji pad signala.” Korisniku je objašnjeno na koji način može da podesti telefon da što bolje iskoristi postojeći signal, a ekipa je prijavila problem, rekao je Obradović.

“Drugi takav slučaj imali smo u Kruševcu. Prijavljeno je da u naselju Mudrikovac ima problema i mi smo tamo otišli i proverili prijavljeni slučaj. Korisnik nam se zahvalio što smo mu izašli u susret, a onda nam je predložio nova mesta koja bi trebalo da posetimo”.

Predlozi gradova će biti naročito važni pri odabiru lokacija za drugi deo Karavana, rekao je Obradović, i dodao da je do sada stiglo nekoliko predloga, među kojima su Bor, Kragujevac i Kraljevo.

“Sada smo krenuli od severa ka jugu i zemlje i hteli da obiđemo što više gradova u četiri dana Karavana, tako da smo obilazili mesta duž autoputa. ”

Reakcije korisnika tokom prva tri dana su odlične, rekao nam je Obradović.

“Korisnicima je drago kada ih neko sasluša i pokuša da reši njihov problem. A mi ćemo uraditi sve što je u našoj moći”.

“I mi smo na ovo merenje došli kao korisnici i koristimo uređaje koji su u našim radnjama, koje i drugi ljudi koriste. Na trgovima, tokom vožnje autoputem mi smo sve vreme radili, tweetovali, podizali albume sa slikama, odgovarali na upite, jer smo želeli da vidimo da li to sve funkcioniše”, zaključio je Obradović.

Poslednji, četvrti dan Karavan će provesti u Leskovcu, Vranju i u manjim mestima na putu između ova dva grada.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,