Online testovi za malu maturu

Mali maturanti, koji će ove godine polagati testove iz srpskog i matematike sa čak 75 odsto nepoznatih zadataka, odnedavno mogu besplatno da se pripremaju i uče preko sajta www.mala-matura.com [NAPOMENA – U PETAK 22.04. ALATI JAVLJAJU DA JE SAJT mala-matura.com ZARAŽEN ŠTETNIM SADRŽAJIMA. DO FINALNE PROVERE NE PREPORUČUJEMO DA GA KORISTITE]. Osim online lekcija, maturanti na ovom sajtu iz svake oblasti mogu da rešavaju testove i sakupljaju poene, pa i da direktno postave pitanje profesorima.

malamatura

Najteža matura do sada donela je tremu i budućim srednjoškolcima i njihovim roditeljima, a procenjuje se da svaki treći, pored pripreme u školi, uzima i privatne časove. Kako bi omogućili učenicima da se pripremaju besplatno, od kuće, Srednja škola za informacione tehnologije, Visoka škola strukovnih studija za informacione tehnologije i kompanija “Link group” osmislile su ovaj sajt.

– Ne samo da je na sajtu dostupno zanimljivo obrađeno gradivo i testovi provere znanja, nego učenici mogu direktno da postavljaju pitanja našim profesorima kada god imaju neku nedoumicu. Odgovore na pitanja će dobijati na Fejsbuk stranici mala-matura.com, u najkraćem roku. Takođe, na sajtu će osmacima uskoro biti na raspolaganju i simulacija završnog ispita, gde će moći da saznaju koliko su, zapravo, spremni za konačan test – objašnjava prof. dr Valentin Kuleto, direktor Visoke škole strukovnih studija za informacione tehnologije.
Da bi pristupili testovima, đaci samo treba da se uloguju u gornjem desnom uglu. Svaka oblast, bilo da je to fonetika, pravopis, morfologija ili algebra, geometrija i merenje, ima po jedan test i nekoliko lekcija sa primerima koje đaci mogu da savladaju pre testiranja.
– Profesori Srednje škole za informacione tehnologije koncipirali su sajt prema gradivu tokom osmogodišnjeg školovanja iz sprskog jezika i matematike. Kursevi su napravljeni da učenicima olakšaju pripremanje završnog ispita i uštede vreme u učenju kroz razna slikovita objašnjenja i video-materijale – kaže Aleksandra Prokopijević, profesorka Srednje škole za informacione tehnologije.
Izvor: www.24sata.rs
Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,