Smart Networks za komunikaciju bez zastoja

Nokia Siemens Networks predstavila je domaćim medijima njihovu viziju rešenja za globalni trend povećanja upotrebe „smartphone“ uređaja

Josef Lorenz, Nokia Siemens NetworksU okviru Nedelje inovacija u Beogradu, Nokia Siemens Networks predstavila je Smart Networks koncept, koji korisnicima smartphone uređaja omogućava da u potpunosti iskoriste njihove napredne opcije, uz duže trajanje baterije, a operatorima smanjenje zagušenja mobilnih mreža.

„Kombinacija stalnog korišćenja aplikacija, povećane mobilnosti i rasta broja korisnika smartphone i tablet uređaja, predstavljaju sve veći izazov za mobilne operatere širom sveta. SmartNetworks rešenje uključuje optimalno upravljanje mrežnom signalizacijom i korisničkim saobraćajem, i tako omogućuje maksimalno iskorišćenje mrežnih kapaciteta.”, naglasio je na prezentaciji Josef Lorenz, Head of Technology u kompaniji Nokia Siemens Networks zadužen za region zapadne i južne Evrope.

„Na primer, gledanje YouTube videa na ’pametnom’ telefonu koristi isti kapacitet mreže kao i istovremeno slanje 500.000 SMS poruka. Kao rezultat preopterećenja infrastrukture dobijamo nezadovoljstvo krajnjih korisnika usluga, koji su suočeni sa zagušenjem mreže i kratkim trajanjem baterije uređaja. Smart Networks je upravo odgovor na ove izazove“, objasnio je Miodrag Radojević, generalni direktor Nokia Siemens Networks Srbija.

Nokia Siemens Networks je jedini proizvođač koji je u svoja rešenja za mobilne mreže ugradio poseban industrijski standard, uobičajen kod smartphone uređaja, koji omogućava redukovanje signalizacionog saobraćaja za skoro tri puta, i tako u isto vreme produžava autonomiju rada samog mobilnog uređaja. Pored toga, SmartNetworks omogućuje i nove primene mobilnih komunikacija, pa su tako prisutnima predstavljena rešenja za naplatu potrošnje električne energije u različitim scenarijima, od pametne kuće koja ima električno brojilo nove generacije i deo je SmartGrid elektromreže, do posedovanja električnog automobila.

Nokia Siemens Networks

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,