BIZIT plus

Održana sednica Skupštine RNIDS-a

PCPress.rs Image

U Domu internet domena Srbije, 28. maja, održana je redovna sednica Skupštine RNIDS-a, kojoj je prisustvovalo 37 članova i više od 20 gostiju i predstavnika medija.

Na Skupštini je usvojen Statut Fondacije “Registar nacionalnog internet domena Srbije”, usklađen sa Zakonom o zadužbinama i fondacijama koji je u primeni od 1. marta 2011. Po novom statutu, RNIDS ostaje isto pravno lice, ali se uvodi novi upravljački organ Konferencija suosnivača, koji preuzima najveći deo nadležnosti dosadašnje Skupštine RNIDS-a, dok deo nadležnosti prelazi na Upravni odbor. Novina je i da isto lice ne može da bude član Upravnog odbora i ovlašćeni predstavnik člana Konferencije suosnivača.

Skupština je usvojila i Pravilnik o početku rada „.срб“ registra i Opšte uslove o registraciji „.срб“ domena. Ovime su stvoreni uslovi da počne proces softverskih i proceduralnih priprema za registraciju novog nacionalnog ćirilićkog domena Srbije.

Na redovnoj sednici Skupštine RNIDS-a, usvojeni su i Izveštaj o radu direktora za 2010, Izveštaj o radu Upravnog odbora za period od maja 2010. do maja 2011. i Izveštaj predsednika Skupštine o aktivnostima Skupštine u protekle dve godine.

Pročitajte i:  UA Day 2024 održan u Beogradu: Put ka digitalno inkluzivnom internetu

Ovo je prvi put da RNIDS održava sednicu svoje Skupštine u sopstvenom poslovnom prostoru – Domu internet domena Srbije.

Izvor: PC Press, RNIDS

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , , ,