BIZIT plus

SmugMug novi vlasnik Flickr platforme

Nakon 13 godina u vlasništvu kompanije Yahoo, nekada vrlo popularni servis za skladištenje fotografija Flickr ima novog vlasnika, i to porodičnu kompaniju i dosadašnjeg konkurenta na tržištu, SmugMug. Flickr će sada biti u vlasništvu konkurentskog servisa SmugMug, koji se takođe specijalizovao za skladištenje fotografija, a kako izveštava US Today, za nepoznat iznos.

PCPress.rs Image

Ovo je deo kampanje prodaje pojedinih delova kompanije, nedavno pokrenute od strane ćerke kompanije Verizon pod imenom Oath, koja pod jednim krovom okuplja Yahoo i AOL. Flickr je nastao 2004. godine unutar kanadske kompanije Ludicorp, a godinu dana kasnije, 2005. godine, kupuje ga Yahoo za 35 miliona dolara, koji je prošle godine rasprodat u delovima, od kojih je neke preuzeo Verizon (Flickr je ušao u spomenutu Verizonovu ćerku kompaniju Oath prošle godine za 4,5 milijardi dolara).

Nakon velikih korporacija Flickr dolazi u ruke porodične kompanije SmugMug koju su 2002. godine osnovali otac i sin Chris i Don MacAskill. Nakon preuzimanja, Flickr i SmugMug će nastavit da posluju kao zasebni servisi, a korisnici će morati da pristanu na SmugMug-ove uslove poslovanja ukoliko budu želeli da nastave da koriste Flickr. U SmugMug-u obećavaju „kako će investirati u svetlu budućnost Flickr-a“, a kako će se situacija i servis dalje razvijati ostaje nam da vidimo.

Pročitajte i:  Samsung Galaxy S24 serija: siguran put do savršenog snimka

Izvor: The Verge

Facebook komentari: