Dahua

Snapchat pokušava da oteža povezivanja tinejdžera sa stranim osobama

Snapchat dodaje nove funkcije koje imaju za cilj da obeshrabre tinejdžere od interakcije sa strancima u svojoj aplikaciji. Promene su usledile nakon godina ispitivanja aplikacije pošto su zakonodavci i drugi zvaničnici doveli u pitanje Snap-ovu sposobnost da zaštiti tinejdžere.

PCPress.rs Image

Nova ograničenja utiče na tinejdžere od 13 do 17 godina

Kao i kod prethodnih ažuriranja, nova ograničenja prvenstveno utiču na naloge od 13 do 17 godina u aplikaciji. Prošle godine, kompanija je počela da ograničava vidljivost naloga tinejdžera u svojim preporukama „Brzo dodavanje“ kako bi ograničila mogućnost nepoznatih ljudi da pronađu mlade ljude u aplikaciji. Sada, kompanija kaže da će tinejdžere još teže pronaći u pretrazi i preporukama povećanjem broja zajedničkih prijatelja koje korisnici moraju imati da bi se pojavili u pretrazi i predloženim nalozima.

A, u slučajevima kada tinejdžeri mogu da se povežu sa ljudima sa kojima nemaju mnogo zajedničkih prijatelja, Snap će prikazati upozorenja koja podstiču korisnike da komuniciraju samo sa ljudima koje poznaju. Upozorenje će biti propraćeno opcijom blokiranja ili prijave dotičnog korisnika.

Pročitajte i:  Snapchat dostigao 400 miliona korisnika

Kompanija takođe uvodi novi sistem opomena za naloge koji dele „sadržaj neprikladan za uzrast“ u javnim delovima aplikacije, kao što su Stories i Spotlight. Prema novom sistemu, aplikacija će ukloniti postove koje smatra neprikladnim za uzrast i opomenuti nalog koji je povredio. Korisnici koji dobiju previše opomena tokom određenog vremenskog perioda biće trajno onemogućeni, navodi kompanija.

Snap je takođe objavio novi deo svoje veb stranice namenjen roditeljima koji imaju potencijalnu zabrinutost u vezi sa upotrebom Snapchata od strane svojih tinejdžera. Sajt nudi nekoliko objašnjenja o aplikaciji, uključujući vodiče o tome kako da koristite njene funkcije roditeljske kontrole.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *