BIZIT plus

Snapdragon 215 CPU donosi moderne funkcije na telefone sa povoljnijim cenama

Krajnje je vreme da moderne funkcije poput dualnih kamera, većeg displeja, te VoLTE pozivanja, stignu i na uređaje sa nešto povoljnijim cenama, a najnoviji čipset kompanije Qualcomm bi mogao da omogući upravo to.

PCPress.rs Image

Radi se o novom Snapdragon-u 215 koji bi trebalo da se nađe na telefonima koji koštaju između 60 i 130 dolara, što znači da bi sledeća generacija telefona sa povoljnijim cenama mogla da dođe sa unapređenim funkcijama. Zahvaljujući 64-bitnoj arhitekturi Snapdragon 215 radi 50% brže od svojih prethodnika, a korisnici će ubrzanje najlakše moći da primete prilikom otvaranja i zatvaranja aplikacija. Novi CPU dolazi sa brojnim unapređenjima za displej, te podržava 19.9:9 aspect ratio i HD+ (1,560 x 720). Tu su i unapređenja za kamere, pa će omogućiti da se dualne kamere nađu i na jeftinijim modelima, a i sam kvalitet fotografija bi trebalo da bude bolji, budući da novi CPU podržava kamere od 13 megapiksela, te video kvalitet od 1080p. Pored navedenog se očekuju i poboljšanja u okviru baterije, koja bi trebalo da traje duže, budući da, na primer, Snapdragon 215 sadrži i Hexagon digital signal procesor koji omogućava playback muzičkih sadržaja u roku od pet dana, što automatski utiče i na trajanje baterije. Qualcomm je planirao i NFC funkciju za plaćanje koja će biti kompatibilna i sa Snapdragon 215, te podršku za dve SIM kartice.

Pročitajte i:  Najveći broj Windows igara moći će da se pokrene na računarima sa novim ARM čipovima

PCPress.rs Image

Ovo naravno ne znači da će svi povoljniji telefoni dobiti navedene funkcije, ali znači da će proizvođači imati mogućnost da izaberu novi CPU koji će na jeftinije modele doneti naprednije funkcije. Svaki proizvođač telefona će samostalno birati da li želi da unapredi svoje modele, a Snapdragon 215 je svakako signal da će bolje kamere i kvalitetniji displej postati pristupačniji i prisutniji na većem broju modela telefona.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: