BIZIT plus

SoftBank prodao svoj udeo u Cruise-u General Motorsu

General Motors kupuje SoftBank-ov udeo u Cruise-u i ulaže još više novca u samovozeću jedinicu koju je kupio 2016. Kompanija se obavezala se da će uložiti dodatnih 1,35 milijardi dolara u Cruise kako bi zamenila finansiranje koje je SoftBank obećala u februaru nakon što je počela da nudi vožnje robotaksijima u San Francisku.

SoftBank prodao svoj udeo u Cruise-u General Motorsu

Cruise dobio dozvolu za robotaksije uz prisustvo vozača

SoftBank se, u međuvremenu, nedavno borio sa dugim i naglim padom vrednosti svoje imovine. U februaru, izvršni direktor SoftBank-a naveo je da će kompanija prodati veći deo svoje imovine nakon što je ARM-ova višemilionska prodaja NVIDIA-i propala. GM je takođe mogao da kupi SoftBank kao korak ka izdvajanju Cruise-a.

Iz GM kompanije navode da će proizvođač automobila razmotriti sve mogućnosti da stvori vrednost za svoje akcionare. Komisija za javna komunalna preduzeća Kalifornije je nedavno odobrila Cruise-u dozvolu da naplaćuje vožnju robotaksija u državi, sve dok je za volanom čovek. Cruise je već podneo zahtev za dozvolu za raspoređivanje bez vozača, ali agencija još uvek razmatra njenu prijavu.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , ,