ERP 2024

YouTube TV testira surround zvuk na Android TV, Google TV i Roku platformama

YouTube TV najavljuje da testira podršku za Dolby 5.1 surround zvuk na Google TV, Android TV i Roku uređajima. U tvitu, platforma je objavila da će se 5.1 audio zvuk pojavljivati baš na pomenutim uređajima, ako testiranje prođe kako treba.

youtube tv surround zvuk

Ipak surround ne stiže za Apple TV, Xbox i PlayStation

Međutim, ako ste se nadali da ćete dobiti surround zvuk dok gledate YouTube TV na Apple TV-u, Fire TV-u, Xboxu ili PlayStationu, moraćete da sačekate još malo. Autori kažu da se intenzivno radi sa svim partnerima kako bi podrška uskoro stigla i na igračke konzole, Apple TV i Fire TV.

YouTube TV trenutno podržava 5.1 surround zvuk na Samsung, LG i Vizio televizorima, kao i na tradicionalnim Chromecast uređajima za striming. Da bi to funkcionisalo, trebaće vam Cobalt verzija 20 ili novija, što možete da proverite tako što ćete izabrati sliku profila u aplikaciji YouTube TV, kliknuti na O, a zatim pritisnuti Verzija aplikacije. Takođe je potreban sistem zvučnika koji podržava 5.1 audio.

Pročitajte i:  YouTube zaista mrzi blokatore reklama, počinje da preskače i isključuje zvuk na video snimcima

Prošlog juna, YouTube TV je najavio da će doneti 5.1 surround zvuk na odabranim uređajima, a sada se to polako i ostvaruje. Jedino što ostaje za razmišljanje zašto sve to traje ovoliko dugo, odnosno po kom prioritetu se pojavljuje podrška za određene uređaje.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: