Solarna kuća za slobodan život

Solarna kapsula po imenu Ecocapsule je ljubiteljima pokretnih kuća poznata još od 2015. godine. U pitanju je mikro-kuća koja dopušta veći stepen slobode, budući da zahvaljujući solarnoj energiji vlasnici mogu da se smeste bilo gde na kugli zemaljskoj.

PCPress.rs Image

Kapsula ima solarne ploče na krovu, napravljena je od aluminijuma I kreće se uz pomoć četiri točka. Na gornjem delu su i kuke, tako da može da se premešta i drugim prevoznim sredstvima, na primer letećim. Iako u stvarnosti nije mnogo velika, ova kuća stvara utisak prostranosti jer je unutrašnjost dobro isplanirana. U nju može da se smesti do dvoje ljudi, a unutra je sve što im je potrebno – tuš, kompost toalet koji ne koristi vodu, mala kuhinja, šporet na gas, kauč koji se lako pretvara u krevet, radni sto, utičnice. Kad se napuni, baterija može da potraje do četiri dana, naravno ako se racionalno troši.

PCPress.rs Image

Tu su i turbine koje pokreće vetar, komore za sakupljanje kišnice, sve ono što omogućava slobodu i život daleko od civilizacije. Budućnost možda i nije u megalopolisima.

Pročitajte i:  200 miliona dolara za nemačku Enviriu

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,