BIZIT plus

„Soldering party” ili žurka lemljenja računara Galaksija sa Vojom Antonićem u Novom Sadu

U subotu 29. maja u Novom Sadu održaće se do sada neviđen događaj na ovim prostorima. Naime, u pitanju je „Soldering party” ili žurka lemljenja računara Galaksija, zajedno sa Vojom Antonićem koji dolazi u Srbiju specijalno za ovu priliku. 

PCPress.rs Image

Ponesite svoju Galaksiju kući

Učesnici će imati priliku da nauče lemiti, da im Voja „sprži eprom” i da se potpiše na njihovu Galaksiju koju će posle toga poneti kući. Voja Antonić je jedan od legendarnih srpskih konstruktora i inovatora koji je svoju slavu stekao tako što je 1983/84. godine konstruisao i hardver i softver za račaunar Galaksija. Danas je Voja Antonić ne samo nezaobilazno ime u svetu računarstva i elektronike, već i uzor mnogima koji se bave ovim i sličnim temama.

PCPress.rs Image

Ceo događaj će biti snimljen za potrebe dokumentarnog filma „Galaksija – računar koji je odbio da umre!”, pa će tako učesnici istovremeno imati priliku i da se pojave u ovom filmu.

PCPress.rs Image

Vreme i mesto održavanja događaja

„Soldering party” se održava 29. maja u ulici Bajči Žilinskog bb u Novom Sadu, u prostorijama kompanije Typhoon Hill. Okupljanje počinje u 8 časova, dok je početak lemljenja predviđen za 10 časova.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Dug put do reprinta

1 thoughts on “„Soldering party” ili žurka lemljenja računara Galaksija sa Vojom Antonićem u Novom Sadu

  • 19. 05. 2021. at 22:09
    Permalink

    Još kad bi napisali da se kit kupuje i da košta 180 evra…

Comments are closed.